Compromís considera que el PP s’ha burlat de la ciutadania pel que fa al camp de golf a la Marjal

Durant el mes de març Compromís per Gandia va registrar a l’Ajuntament més de 3.500 al.legacions de ciutadans i ciutadanes al Pla Especial de la Marjal de Gandia. Denuncien que totes han estat rebujades amb arguments contradictoris i incoherents, ja que hi ha numerosos informes desavorables al fet de construir un camp de golf sobre sòl protegit, incomplatible amb les característiques ambientals de la marjal.

Des del punt de vista econòmic recorden que també és inviable que el govern local hi invertisca 3,6 milions d’euros, donada la delicada situació de les arques municipals.

Gandia, 17 de juliol de 2013.-
Compromís per Gandia s’ha reiterat aquest matí en la idea que la marjal de Gandia no és el lloc més adequat per fer un camp de golf, que pot posar en perill la fauna i les aigües subterrànies. A més, consideren que l’Ajuntament no es pot permetre el luxe d’una despesa de més de 3,6 milions d’euros per al projecte, a banda del manteniment posterior.

Laura Morant, secretària local de compromís per Gandia ha manifestat que “el govern d’aquesta ciutat no només demostra la seua inexistent estima pel medi ambient i la sostenibilitat permetent agressions a la natura, sinó que una vegada més el PP demostra la seua manera de governar amb maneres caciquistes: fan el què volen quan volen, obviant informes desfavorables que ara mateix està emetent la Conselleria d’Infraestructurers, Territori i Medi Ambient. A banda de no escoltar la ciutadania a la qual també respresenten”.

Daniel Muñoz, responsable de Territori ha explicat que de la primera al.legació que Compromís va presentar respecte a la ubicació del camp de golf, “ja que nosaltres pensem que aquesta activitat no és compatible amb sòl no urbanitzable protegit”, la Conselleria pertinent indica textualment en el informe que emet, que ha de justificar-se la implantació d’aquesta activitat en zona protegida, particularment existint zona no protegida en la seua proximitat

Pel que fa a la segona al.legació desestimada, respecte a l’agressió mediambiental, el mateix informe de la Conselleria exposa que la transformació i l’adequació per tal de construir el camp de golf no sols suposa la destrucció de la zona humida existent, sinò que provocarà afeccions a la resta de la marjal.

A la tercera al·legació, sobre la viabilitat econòmica, i que també ha estat rebujada, es demanava al govern local que determinaren rendiment, costos, finançament…“Doncs bé, paradoxalment, un informe de l’interventor municipal qüestiona la viabilitat d’este projecte, ja que l’Ajuntament de Gandia en l’actual situació econòmica en la qual es troba no podria assumir-ho”.

La quarta al.legació feia referència a la despesa de diners públics. “En el període d’informació i participació pública hi havia especificat un cost molt inferior al previst actualment que puja a 3,6 milions, a banda del manteniment any rere any, a estes despeses s’hauria de sumar també el cost de la infraestructura del tractament terciari de les aigües de la depuradora i la canalització fins la marjal, tot açò quan estiga construït, perquè de moment pretenen regar amb aigua potable, el que suposa un cost econòmic i mediambiental inassumible”.

Finalment, Compromís lamenta que una darrere l’altra les al·legacions han estat totalment rebutjades. També han denunciat que molts dels informes no han estat a disposició del públic en el període d’informació i participacó, “incapacitant la ciutadania a saber detalls tan importants com el finançament a costa de vendre patrimoni públic”.

Per tot açò i després d’analitzar els nombrosos informes on es posa de manifest la gravetat de les possibles actuacions, “no ens expliquem amb quin criteri es desestimen els milers d’al·legacions dels ciutadans, i el que és més greu, no entenem com el govern continua endavant amb l’aprovació de la memòria ambiental sense cap modificació significativa. Per a què ha servit el període d’informació i exposició pública? Una simple formalitat o una burla a la ciutadania”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *