Foto: Gente de la Safor.

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia s’ha vist obligat a abandonar el plenari municipal a causa de les desqualificacions de l’Alcalde de Gandia.

Puig i Milvaques han advertit l’alcalde que no tolerarien que utilitzara el seu torn d’intervenció (sense dret a rèplica) per a llançar paraules pròximes a l’insult contra els membres de l’oposició.

Gandia, 18 de juliol de 2013.-
El Reglament de funcionament del ple municipal permet al grup que governa, en el cas de Gandia el Partit Popular, obrir i tancar els debats  municipals, en el primer cas, a més, sense limitació de temps. D’eixa manera, el Grup Popular a l’Ajuntament de Gandia disposa en els debats d’un torn d’intervenció més que la resta de forces polítiques. Fins ací cap problema. Ho diu el reglament i així s’acata.

El Reglament permet, aixímateix, a l’alcalde intervindre en les deliberacions i utilitzar un o més d’un torn de paraula. D’eixa manera, al final del debat, mentre els representants del Partit Popular han intervingut quatre o cinc vegades, els membres de l’oposició només han intervingut dues vegades cadascú.

“Si ja resulta injust haver de suportar un desequilibri tan evident entre la quantitat d’intervencions d’uns grups i dels altres, encara ho és més haver de suportar les desqualificiacions que llança l’alcalde en molts dels plenaris valent-se del seu últim torn d’interveció que no permet cap rèplica per part dels regidors de l’oposició.”

Farts de suportar eixa situació, en diversos plenaris els regidors de Compromís han advertit l’alcalde que no tolerarien que utilitzara el seu torn d’intervenció (que no permet cap rèplica), per a llançar desqualificacions i paraules pròximes a l’insult contra els membres de l’oposició.

Vist que en el plenari de hui, Arturo Torró ha tornat a utilitzar el seu últim torn de paraula (el quart que gastava el seu partit, mentre que l’oposició només n’havia utilitzat dos) per a llançar acusacons injustificades i desqualificacions sense possibilitat de defensa per part dels regidors de Compromís, Lorena Milvaques i Facund Puig, han optat, en eixe punt, per abandonar el plenari.

Els regidors de Compromís a l’Ajuntament de Gandia han qualificat l’actitud de l’alcalde, així li ho han manifestat a ell “in situ”, abans d’abandonar el plenari, de ventagista i dictatorial. “Un alcalde no pot invocar cap tipus de reglament per llançar despropòsits infundats contra els membres de cap formació política valent-se del fet que estes persones no poden contestar-li.”

Lorena Milvaques i Facund Puig no pensen consentir que, sota l’empara de subterfugis legals, es vullga aprofitar certes situacions de prevalença “per a desqualificar políticament i personalment els membres del nostre grup municipal sense que puguem defensar-nos” i estan disposats a usar els mecanismes que tenen a l’abast per a evitar-ho.