Compromís denuncia procediments de contractació ‘poc transparents’ per part del govern del PP

El més greu, l’adjudicació de la redacció del projecte d’execució del retén de la Policia Local a una empresa d’Alacant vinculada a un ex alt càrrec del Partit Popular, per valor de 59.000 euros.

Facund Puig demana la convocatòria de la Comissió d’Urbanisme perquè se’ls done una explicació.

Gandia, 8 d’agost de 2013.-
El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia assegura haver detectat en els últims temps alguns processos de contractació gestionats pel Departament d’Urbanisme que no els agraden massa i que demanen algun tipus d’explicació per part del govern municipal. Concretament, han descobert la utilització per part del govern municipal de procediments de contractació poc transparents en què es demostra “una interpretació singular de la norma, per dir-ho d’una manera fina, per tal d’acabar contractant la persona o l’empresa que el govern desitja”.

Així, el més destacat dels procediments denunciats, és la contractació de serveis consistent en la redacció del projecte d’execució del retén de la Policia Local. Es tracta d’un procediment negociat sense publicitat d’un cost de 59.000€ més IVA. I el que passa, assegure, és molt curiós:

a.- L’Ajuntament convida tres empreses perquè presenten les seues ofertes.

b.- Estranyament, les tres empreses convidades són de la ciutat d’Alacant.

c.- De les tres empreses, dos no es presenten al procés neociador amb l’Ajuntament.

d.- El contracte s’adjudica a l’empresa EXUS EXTENSIÓN URBANA, SL.

Fins ací, el procediment és molt sospitós:

Procediment negociat sense publicitat. Es busquen tres empreses d’Alacant. “Conforme està de malalment el treball de projectes relacionats amb la construcció, dos d’eixes empreses no presenten cap oferta.”

Però la cosa no acaba ací: “Si fem una ullada a les persones que conformen l’órgan d’administració de l’empresa EXUS, observem que un dels administradors és Juan Manuel Cabot Saval. I qui és este senyor? Juan Manuel Cabot, destacat zaplanista, va ser Sotssecretari regional del Partit Popular, diputat provincial d’Alacant, diputat autonòmic i Secretari de la Mesa de les Corts Valencianes.”

A partir d’ací, per a Compromís els dubtes que es plantegen són nombrosos:

a.- Per què les tres empreses convidades eren d’Alacant?

b.- Per què de les tres, amb la manca de treball que ha ha al sector, n’hi ha dos que no es presenten al procés de negociació si a penes hi ha 100 euros en un cas o 250 euros en l’altre de diferència, en relació a la que va ser adjudicada?

c.- Qui hi ha a l’Ajuntament de Gandia que propicia eixa magnífica relació amb exalts càrrecs del PP d’Alacant de vinculació zaplanista?

d.- És que no hi havia cap empresa de la ciutat o de la comarca que tinga un arquitecte, un enginyer de camins o un enginyer industrial que puguen fer este treball. O estan totes a la ciutat d’Alacant i estan totes vinculades a dirigents del Partit Popular?

Puig també ha descobert altres dos procediments, de menor quantitat, però igualment sospitosos:

1.- Així, el dia 1 de febrer d’enguany hem vist que s’adjudica en forma de contracte menor l’Assessorament tècnic durant el procés de redacció del Pla de Reforma Interior Ausiàs March. El contracte s’adjudica per la xifra de 17.999€, IVA exclòs, quan és sabut que el màxim per adjudicar contractes d’este tipus “a dit” és de 18.000€. És a dir, que l’adjudicació es realitza amb un euro de diferència en relació al màxim legal.

2.- El segon contracte s’adjudica una setmana després i té unes característiques semblants. En este cas es tracta de l’Assessorament tècnic durant el procés de redacció de la modificació del catàleg del PGOU. L’adjudicació també és “a dit” i, novament, per una quantitat que s’acosta al límit legal: 17.995€, 5 euros menys que el màxim legal permés.

Per totes aquestes raons, Compromís ha demanat la convocatòria d’una Comissió d’Urbanisme perquè se’ls done una explicació. “La qüestió ens sembla suficientment greu perquè no se’ns torne a torejar com en les últimes comissions que hem demanat que es convocaren, de modernització i de benestar social, i que encara estem esperant que se celebren.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *