Consideren que és un nou atac a les economies familiars i lamenten que la regidora d’educació, Marta Chàfer, confonga “uniformitat amb igualtat i integració” .

FACUND PUIG: “Amb esta imposició, per un costat estem empitjorant l’economia de les famílies ja de per si prou afectada en estos temps, i per l’altre estem amagant sota un uniforme la complexitat de les diferències culturals i socials existents a les nostres aules”.

Gandia, 7 d’agost de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia s’oposa rotundament a l’obligatorietat d’ús d’uniforme a l’alumnat de les escoletes infantils per la despesa econòmica que esta mesura comportarà a multitud de famílies a la nostra ciutat.

És en eixe sentit, que Compromís vol matisar les declaracions fetes per la regidora d’educació que parlava d’un cost de 20€ per alumne, quan realment el cost per xiquet serà d’entre 98 i  196 € aproximadament. “No és igual parlar del cost d’un sol xandall (20€) que del d’un davantal (19€), a més d’un o dos xandalls d’estiu (20 o 40€) i un o dos d’hivern (60 € cadascun).”

Per al regidor, Facund Puig, el més greu és encara el fet que els uniformes els venga la pròpia empresa GEIM i únicament a l’escoleta. “Això suposa un benefici econòmic encara major per a l’empresa privada, en detriment del benefici de les famílies, cosa del tot intolerable per a Compromís. L’administració pública hauria de ser l’encarregada de vetllar pels interessos de la ciutadania i no pels de l’empresa privada.”

D’altra banda, Puig, també ha manifestat que el fet de justificar la implantació dels uniformes als alumnes de les escoletes com a mesura per tal d’evitar la diferència econòmica entre l’alumnat és del tot enganyosa. “El que estan fent és confondre uniformitat amb igualtat i integració. Amb els uniformes la diversitat es disfressa i així s’ignora amb major legitimitat, cosa que és totalment intolerable”.