El ‘cost zero’ de Torró ix molt car als treballadors i a les famílies gandianes

Compromís considera “intolerable” que les treballadores de les escoletes infantils hagen deixat de cobrar la nòmina de juliol.

LAURA MORANT: “Ja comencem a veure les conseqüències de la política de privatitzacions del PP. S’encareix i s’empitjora el servei per als usuaris i les treballadors veuen reduïdes les nòmines, no cobren o són acomiadades. Mentrestant, el govern continua balafiant uns diners que no té en ‘saraos’ a fals cost zero”.

Gandia, 22 d’agost de 2013.-
La secretària local de Compromís per Gandia, Laura Morant, ha denunciat aquest matí el que considera “situació intolerable”, després d’assabentar-se per un mitjà de comunicació que les treballadores de les escoletes infantils de Gandia no haurien cobrat les nòmines corresponents al mes de juliol, perquè suposadament l’empresa concessionària del servei no té liquiditat per tal de fer-hi front. A més a més, algunes de les treballadores haurien estat acomiadades durant l’estiu amb la finalitat d’estalviar-se els jornals durant aquests mesos.

Per a Morant, aquesta és la demostració que la política “a cost zero” que anuncia Torró amb les privatitzacions dels serveis públics “en realitat té un cost molt elevat per a la ciutadania, ja que d’una banda es minva la qualitat del servei, perquè l’empresa busca la màxima rendibilitat, s’augmenta el preu, etc… Tot això, també a costa de les treballadores i de les seues famílies, ja que algunes van ser acomiadades durant el procés de privatització, d’altres s’han desfet durant l’estiu i a la resta se les adeuta el jornal del mes de juliol. Realment lamentable”.

D’altra banda, Compromís ha recordat que la coalició també es va oposar rotundament a l’obligatorietat d’ús d’uniforme a l’alumnat de les escoletes infantils per la despesa econòmica que esta mesura comportarà a multitud de famílies a la nostra ciutat. “Així, el cost per xiquet serà d’entre 98 i  196 € aproximadament.  Els uniformes els vendrà la pròpia empresa GEIM i únicament a l’escoleta. Això suposa un benefici econòmic encara major per a l’empresa privada, en detriment del benefici de les famílies, cosa del tot intolerable per a Compromís. L’administració pública hauria de ser l’encarregada de vetllar pels interessos de la ciutadania i no pels de l’empresa privada.”

La coalició va manifestar que el fet de justificar la implantació dels uniformes a les escoletes com a mesura per tal d’evitar la diferència econòmica entre l’alumnat és del tot enganyosa. “El que estan fent és confondre uniformitat amb igualtat i integració. Amb els uniformes la diversitat es disfressa i així s’ignora amb major legitimitat, cosa que és totalment intolerable”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *