El Tribunal Superior de Justícia obliga l’Ajuntament de Gandia a readmetre a les 12 treballadores que van ser acomiadades com a conseqüència de la privatització de les escoltes públiques infantils.

Facund Puig s’alegra que els tribunals donen la raó a les crítiques de Compromís respecte a l’injusta política d’acomiadaments de treballadors de serveis públics que ha dut a terme el govern de Torró.

Gandia, 2 d’octubre de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha mostrat la seua satisfacció per la sentència del Tribunal Superior de Justícia que obliga l’Ajuntament de Gandia a readmetre les treballadores de les escoletes municipals que van ser injustament despatxades pel Govern d’Arturo Torró.

Segons ha explicat el seu regidor, Facund Puig, es tracta “d’una magnífica notícia no només perquè el dictamen judicial és just i avalen les crítiques que Compromís va fer al Govern del Partit Popular per la seua injusta política d’acomiadaments de personal de serveis públics i restitueix la legalitat en temes que mai s’haurien d’haver alterat”. A més a més, explica Puig, tot el benefici que “el PP ha venia venut que s’aconseguiria amb la privatització de les escoletes ho estat perdent ara amb les sentències judicials.”

Puig exigeix que les treballadores siguen readmeses de forma immediata i que s’accelere el pagament dels salaris adeutats pel consistori (al voltant de 800.000 euros en total) tal i com obliga la sentència. Contràriament, a més d’estar provocant “un dany major a les educadores, es produiria un prejudici encara més important a la Hisenda Municipal perquè obliga a pagar el salari del temps que aquestes no es troben al seu lloc de treball”.

És per això que el malestar de Compromís va en una triple direcció. Per una banda, pel perjudici personal que s’ha produït amb els treballadors d’aquests serveis; d’altra banda pel detriment al funcionament dels propis serveis; i, finalment, per la greu càrrega econòmica que comportarà el pagament de les indemnitzacions “per a un ajuntament que ja es troba en la més absoluta de les ruïnes”.

Foto: Gente de la Safor