– El Diputat de Compromís al Congrés presenta una esmena als PGE per a 2014 perquè s’incloga una partida de 30 milions d’euros destinada a l’adquisició i protecció de la platja de l’Ahuir, un dels poc espais verds encara verges del litoral valencià.

– Compromís per Gandia aposta per potenciar l’ecoturisme front el model especulatiu “esgotat” del PP.

Gandia, 11 de novembre de 2013.-

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha estat aquest matí a la platja de Gandia, juntament la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, i els secretaris d’Organització i Territori, Alexandre Ruiz i Daniel Muñoz, respectivament, per anunciar la presentació d’una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2014 que incloga una partida de 30 milions d’euros, amb els quals iniciar la compra dels terrenys de la platja de l’Ahuir, “com a única garantia de protecció d’un dels pocs espais verges de la franja litoral del País Valencià, sobretot ara que sabem de les intencions urbanitzadores de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró”. Per a Baldoví, el cas de l’Ahuir és un més dels exemples del càstic i la marginació històrica dels governs de l’Estat amb el poble valencià.

Per la seua banda, Daniel Muñoz ha destacat l’alt valor ecològic de la platja de l’Ahuir i ha recordat les afeccions d’aquest ecosistema, “no només per a la flora i fauna, sinò també per a la nostra qualitat de vida”. Per a Compromís, Gandia no necessita més urbanitzacions, sinò una planificació territorial compatible amb la natura, respectuosa amb l’entorn i els recursos naturals.

En aquest sentit, Compromís ha recordat que són moltes les ciutats europees que des de fa anys aposten per un model ecoturístic, “que ens diferenciaria d’altres destinacions de sol i platja, que atrauria un turisme de qualitat i que ajudaria a desestacionaliltzar la platja. I aquesta és la nostra aposta, restaurant i millorant paisatgísticament, per exemple, la marjal o la platja de l’Ahuir”.

Un patrimoni que per a Milvaques està en perill “si recordem les declaracions de Torró referint-se a l’Ahuir com la major franja urbanitzable de la ciutat”.

L’esmena als PGE per a la compra de l’Ahuir serà defensada aquesta setmana mateix per Joan Baldoví al Congrés dels Diputats.