Defensa que l’Ajuntament, que dóna suport econòmic als centres, hauria de vetllar pels drets de l’alumnat, independentment de si porten uniforme o no.

Gandia, 25 de novembre 2013.-

El grup municipal de Compromís per Gandia ha denunciat hui el menyspreu que les escoletes infantils de Gandia -gestionades per l’empresa GEIM però amb el suport econòmic de l’Ajuntament- està tenint amb el seu alumnat, pel fet de no portar l’uniforme que se’ls imposa.

Així, ho ha manifestat el regidor Facund Puig, per a qui “l’Ajuntament hauria de vetllar pels drets educatius del xiquets per damunt de qualsevol altra consideració”.

L’últim episodi d’aquesta controvèrsia, que ja havia denunciat anteriorment la coalició, és la participació dels xiquets en el espectacle de Dani Miquel al Teatre Serrano el proper 27 de novembre.

En una carta enviada als pares i les mares, l’empresa GEIM diu textualment: “Us recordem que tots els alumnes han d’anar amb la uniformitat del centre”.

Per a Puig, el Departament d’Educació “no pot permetre que xiquets de 2 a 3 anys no puguen participar en una activitat educativa com el teatre infantil per una qüestió banal com la dels uniformes”, i per això demana que actue per a evitar-ho.

El regidor de Compromís ha recordat que les escoletes, encara que són de gestió privada, estan mantingudes amb fons públics. De fet, aquestes reben 230.000 euros a l’any, a banda del pagament d’altres despeses com la llum, la neteja o el manteniment.

Aquesta polèmica va sorgir fa alguns mesos pels elevats preus que l’empresa adjudicatària del servei demana pels uniformes que obliga a portar als xiquets. La mateixa empresa és la que es beneficia d’aquest fet ja que és la que s’encarrega de vendre directament els uniformes. Alguns pares s’han negat a que els seus fills els porten, degut a la important despesa que suposa per a ells.