Compromís denuncia un nou atac a l’educació pública de Gandia

Facund Puig considera que la supressió de dues unitats de Primària a col·legis gandians i el tancament del Josep Camarena “suposen un atemptat contra l’educació pública de la ciutat”.

Gandia, 27 de desembre de 2013.-

El regidor de Compromís, Facund Puig, ha denunciat hui la intenció de la Conselleria d’Educació de suprimir dues unitats de Primària de centres educatius de Gandia i el Grau, a més del tancament definitiu del col·legi Josep Camarena.

Ho ha fet en el marc del Consell Escolar Municipal celebrat aquest mateix matí, on tota la comunitat educativa s’ha oposat a la decisió presa per la Generalitat Valenciana.

Per a Puig aquestes supressions no han sigut una sorpresa. De fet, Compromís ja va advertir en el seu moment que les mesures adoptades per la Conselleria d’augmentar les ràtios i el districte únic “tindrien com a conseqüència tancaments i supressions d’unitats, tal i com finalment ha succeït”.

L’augment de la ràtio, que es va adoptar fa ara tres cursos, suposava que hi hauria més alumnes per aula; i per altra banda, la implantació del Districte Únic, permet als pares elegir qualsevol col·legi de la ciutat per a l’educació dels seus fills, el que per a Compromís suposava un ferida de mort per a determinats centres.

Per a Puig, les intencions de la Conselleria d’Educació són una mostra més “de la manca de sensibilitat i la poca cura que té la Generalitat Valenciana amb els centres educatius públics de la ciutat” que són sempre els que “una vegada darrere d’altra reben els cops i retalls de l’administració del Partit Popular”.

Per això, demana que es reconsidere la postura i no es lleve cap unitat de Primària més als centres educatius de Gandia, que per altra banda ja han sofert moltíssim les conseqüències de la nefasta política que en matèria d’Educació Pública s’està duent a terme per part dels organismes autonòmics valencians.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *