Compromís per Gandia demana la retirada de l’avant projecte de llei de l’avortament

El grup municipal presentarà una moció contrària a l’avant projecte al plenari del mes pròxim, en considerar que la llei vulnera la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat i posa en risc la seua salut sexual i reproductiva.

El grup municipal de Compromís per Gandia presentarà al plenari municipal de febrer una moció per demanar la retirada de l’avant projecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada.

Segons explica la seua portaveu, Lorena Milvaques, es tracta de una llei que “vulnera en gran mesura la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva”.

Milvaques s’ha referit a l’anterior llei que ara pretén reformar el PP -la Llei Orgànica 2/2010- un text que “si bé és millorable, recollia mesures de prevenció, de planificació familiar i d’educació, totes elles necessàries, i que no contempla l’avant projecte de llei presentat ara pel Govern”. Un fet que, segons apunta la moció, no és d’estranyar perquè la llei està feta a mesura de aquells que “condemnen qualsevol relació fora del matrimoni que no siga amb finalitat reproductiva i rebutgen els mitjans anticonceptius, almenys sobre el paper”.

A més a més, la llei està pensada per acontentar als qui s’oposaven a una assignatura d’educació sexual a l’escola pública, “molt necessària no sòls per evitar un embaràs no desitjat, sinó també una malaltia de transmissió sexual, lliçons fonamentals que li poden salvar la vida als nostres fills.”

Pel que fa a l’avant projecte de llei, que modifica les condicions i terminis en les que una dona pot interrompre un embaràs, per a Milvaques resulta paradoxal que d’una banda es restringisca greument el dret a decidir sobre el propi cos, mentre que d’altra, “el Govern haja retirat les subvencions de les pastilles anticonceptives, que a més d’evitar embarassos serveixen per a regular d’altres aspectes de la salut en molt casos”.

La pretesa reforma serà més restrictiva, no només en quant els terminis, sinó també en quant les opcions. Així, deixarà d’existir l’actual segon supòsit: l’avortament per malformació del fetus. Per a Compromís, no es pot obligar a tindre un fill sabent que naixerà amb malformacions físiques o psíquiques “quan el mateix govern l’abandonarà en una societat cada vegada més competitiva i menys humana com a conseqüència de la fatídica gestió de les polítiques socials que s’està fent a l’Estat espanyol”.

A més es restringirà el tercer supòsit, en el qual s’acullen el 97% de les dones que avorten: el risc físic i psicològic per a la mare. “Si s’aprova la norma s’haurà de contrastar de manera rígida i estricta (avaluable) quin és el risc físic i psicològic, obligant a les dones a seguir amb embarassos no desitjats”.

El grup nacionalista defensa “la maternitat lliure, com a dret absolutament inqüestionable”, estiga qui estiga governant, perquè “tindre un fill ha de ser una il•lusió i no una imposició”.

Segons defensa la regidora de Compromís, el procés ha de ser “lliure i gratuït”. Lliure perquè la llei ha de permetre que la dona “es faça responsable del seu propi cos i puga decidir si vol ser mare o no”. I gratuït, perquè el pagament suposarà que les dones de la classe treballadora no puguen accedir-hi: “avortar ha de ser un dret i no un privilegi per a les qui s’ho puguen permetre. Ja està bé d’hipocresies”.

La interrupció voluntària de l’embaràs, conclou Milvaques, “és una decisió molt difícil en qualsevol cas que es puga plantejar i el que cal fer és garantir que aquesta es produïsca en les millors condicions sanitàries possibles”.

 

Arxivat en: General, Moviments Socials, Nacional, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *