Compromís proposa que els pisos buits dels bancs passen a la borsa de lloguer social de Gandia

Les entitats bancàries cedirien temporalment els pisos que no han pogut vendre per tal que l’Ajuntament els llogue a persones amb pocs recursos.

El Grup Municipal de Compromís per Gandia presentarà al proper Plenari Municipal una moció per tal de proposar que les entitats bancàries que tenen pisos buits i que, actualment, no poden vendre’ls, “els puguen cedir a l’Ajuntament per què els llogue a persones amb escassos recursos”.

Així ho explicat el regidor, Facund Puig, per a qui “la crisi econòmica ha creat situacions injustes amb la ciutadanania que mesures com aquestes podrien ajudar a pal·liar”.

Cal recordar que, amb la crisi, els bancs han acumulat moltes vivendes procedents dels impagaments de promotors i del desnonament de persones que no han pogut fer front a les seues hipoteques. De la mateixa manera, un gran nombre de famílies no poden permetre’s, amb els seus salaris, ni satisfer les quotes hipotecàries, ni els preus de lloguer.

 Per això, assenyala Puig, des de Compromís “demanem que s’adopten mesures per obligar als bancs que tenen pisos acumulats a que els oferten a preus assequibles, i si no poden vendre’ls, que hi haja mecanismes perquè eixes vivendes puguen ser cedides temporalment a l’Ajuntament que les destinaria a completar la seua borsa de lloguer social”. En cas que les entitats bancàries no compliren aquestes premisses es podrien plantejar sancions de caràcter econòmic per a les mateixes.

 “Creguem que aquesta borsa de lloguer social podria ajudar a moltes famílies a mitigar les situacions de penúria que estan patint com a conseqüència d’aquesta crisi econòmica, sense que això supose cap tipus de perjudici per als bancs que actualment són els propietaris dels pisos”, conclou Puig.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Sanitat i Benestar Social, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Retroenllaç: Compromís demana que els pisos buits dels bancs a Gandia siguen de lloguer social | Safor Informatiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *