Compromís lamenta que el pressupost de 2014 continue endavant a pesar de les irregularitats denunciades a les seues al•legacions

El grup municipal de Compromís per Gandia lamenta que el govern del Partit Popular haja decidit continuar endavant amb el pressupost de 2014, desestimant totes i cadascuna de les al•legacions de Compromís per les irregularitats apreciades al document econòmic.

Així ho ha explicat el regidor del grup nacionalista Facund Puig, després de participar a la Comissió d’Hisenda del passat divendres, a la que es va aprovar el pressupost de 2014 amb els vots favorables dels representants del Partit Popular.

Puig considera “una gran irresponsabilitat” aprovar un pressupost com el de l’Ajuntament de Gandia “sense acomplir totes mesures a les que obliga el Ministeri de Hisenda” per a poder atendre la renegociació del deute de la ciutat, de la mateixa forma que “també és molt greu consignar ingressos ficticis per canons, com el de l’aigua, que per l’experiència de l’any 2013 se sap que no se cobraran”.

Per si no fora suficient, el pressupost tampoc no preveu cap indemnització per a les treballadores de les escoletes, encara que hi ha una sentència ferma en contra: “Tot plegat, considerem que el pressupost de 2014 és totalment irreal”.

Segons assenyala l’edil de Compromís, “el govern de Torró ha entrat en una perillosa dinàmica de continuar gastant sense control pressupostari, i de disminuir diferents partides, i tot, sabent que desprès no acomplirà el pressupost plantejat”.

Un exemple d’això, continua Puig, es troba en la circumstància de que l’Ajuntament es veja obligat a reduir 600.000 euros el pressupost de l’empresa pública, per així poder pagar la sentència de la piscina del Grau, “però després l’empresa pública continua gastant com si res no passara”.

En la mateixa línia es pot interpretar l’aprovació de l’altre punt del dia de la Comissió de d’Hisenda que va ser el reconeixement de vora 4 milions d’euros en factures que s’haurien d’haver pagat l’any passat i que es reconeixen ara perquè no van cabre al pressupost de 2013. “Per al Partit Popular és cosa molt diferent fer un pressupost que el que després ocorre en la pràctica, ja que sempre es superen en despesa les previsions pressupostàries”.

Amb tot això, el regidor de Compromís a la Comissió d’Hisenda ha tornat ha reiterar al Govern d’Arturo Torrò que “amb aquesta manera d’actuar, la única cosa que estan aconseguint és aprofundir encara més la tomba econòmica en la que ja es troba l’Ajuntament de Gandia”.