Compromís considera inviable i obscur el Pla de Vies Públiques de Gandia

El Pla preveu que una empresa s’encarregue del manteniment i reparació dels carrers de la ciutat durant els pròxims 20 anys

Amb només els vots favorables dels representants del Partit Popular es va aprovar ahir la memòria del Pla de Vies públiques de Gandia. Una decisió a la que, com explica la portaveu Lorena Milvaques, el Grup Municipal de Compromís es va oposar per la manca de viabilitat del projecte i per l’existència d’alguns punts foscos que potser amaguen dubtoses intencions.

Així, al Pla es preveu la contractació d’una empresa que s’encarregue de realitzar el manteniment i la reparació dels carrers de la ciutat en els pròxims 20 anys. Per a Milvaques, “es tracta d’una concessió a massa llarg termini, que encorseta el futur de la ciutat, i limita la presa de decisions de corporacions municipals futures per un període de temps massa llarg”.

A més, el Pla dissenyat preveu inversions, en cadascun dels exercicis, que “estem segurs que a causa de la greu situació econòmica en què es troba l’Ajuntament de cap de les maneres es podran complir”.

Només cal recordar per a validar aquesta afirmació que, del pressupost d’enguany, el propi govern acaba de llevar un milió i mig d’euros de la partida de vies públiques, és a dir, tres quartes parts de la quantitat que estava prevista per a aquest apartat. “Per aquest motiu pensem que es tracta d’un pla irreal sense cap viabilitat”.

D’altra banda, Compromís considera que “no és just” que una empresa es quede amb la totalitat d’una inversió a tant llarg termini, perquè “impedeix que altres empreses de construcció de la ciutat, amb menys potencial i en una situació econòmica delicada, puguen accedir a aquest tipus de contracte”.

Amb tot això, assenyala Milvaques critiquem l’actuació del govern en aquest tema perquè no ha sabut o no ha volgut explicar quina és la seua intenció real, és a dir, què s’amaga darrere d’aquest pla de vials. “Sospitem que hi ha una voluntat d’afavorir a un grup de grans empreses constructores i propiciar una mena de préstec encobert, en què les empreses es comprometen a fer les actuacions abans del període electoral i l’ajuntament fa el pagament en diferit, durant el temps en què dure la contracta”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *