Compromís dóna suport a la consulta popular proposada per ‘Salvem l’Auir’

– La secretària local anuncia que col.laboraran activament amb les accions reivindicatives contra la urbanització de la platja de l’Auir acordades ahir per l’assemblea oberta.

– La coalició posa a disposició de la ciutadania la documentació dels 11 projectes perquè puguen ser consultats.

LAURA MORANT: “Una de les primeres accions que farem en arribar al govern serà abordar la protecció d’aquest importantíssim paratge natural”.

Gandia, 29 de gener de 2014.-

La secretària local de Compromís per Gandia, Laura Morant, ha anunciat hui que la coalició donarà suport i col·laborarà activament amb les iniciatives aprovades ahir per l’assemblea ciutadana ‘Salvem l’Auir’. Així, l’acció més important serà la recollida de signatures per a sol·licitar la convocatòria d’una consulta popular sobre el futur d’un dels últims espais verges del litoral valencià, d’acord amb els drets que atorga la Carta de Participació Ciutadana. “És per aquesta raó, que animem la ciutadania, empadronada a Gandia, a sumar-se a la campanya per exigir a Torró que escolte el poble, un fet que hauria de ser habitual en una democràcia moderna, oberta i realment participativa”.

Morant també denuncia el ‘paripé’ en que Torró i el PP han convertit el concurs d’idees, “totalment manipulat i dirigit perversament amb unes bases que recullen sí o sí l’opció d’urbanitzar l’Auir.”

Per a Compromís “és l’hora de plantejar alternatives, la ciutat no necessita cap ampliació per a millorar el turisme, és tot el contrari, els espais naturals de la ciutat necessiten polítics valents que d’una vegada per totes soterren aquests plans megalòmans tipus, (Racó de Tomba ressort, Ahuir ressort i Marjal ressort), ara toca liderar el canvi, elaborar un pla d’ordenació territorial per protegir i millorar els recursos locals, donar-li un valor afegit a la ciutat i crear una marca que ens caracteritze i ens impulse cap a un model sostenible.”

De fet, Compromís està treballant en un projecte alternatiu a la destrucció de l’Auir que, asseguren, “demostrarà que la conservació i potenciació del nostre patrimoni natural és compatible amb la creació de noves fonts de riquesa i llocs de treball”. En aquest sentit, la coalició ha anunciat que la una de les primeres accions que faran quan arriben al govern de la ciutat serà abordar la protecció de l’espai natural.

D’altra banda, després de denunciar-ho públicament, Compromís ja ha rebut tota la documentació al voltant dels 11 projectes presentats al concurs d’idees. És per aquesta raó, que ha decidit posar-la a disposició de la ciutadania per a la seua consulta. “Les persones interessades poden acudir al despatx del grup municipal els matins de dilluns a divendres, o bé a la nostra seu local, al carrer Torral, 5, els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 13 hores i els dimarts i dijous, de 17 a 19 hores”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *