• El Diputat de Compromís-Q li ha plantejat al ministre Montoro què pensa fer per evitar que Gandia cometa il•legalitats al seu principal document econòmic.

Davant de la desestimació del Govern Municipal de Gandia de totes les al•legacions de Compromís als pressupostos de 2014, el grup nacionalista ha decidit informar al Ministeri d’Hisenda sobre aquestes irregularitats que apareixen al principal document econòmic gandià.

Ha sigut el diputat de Compromís-Q a les Corts Espanyoles, Joan Baldoví, qui ha traslladat la qüestió mitjançant una pregunta parlamentària en què planteja a l’Executiu espanyol “si pensa prendre alguna mesura per evitar que l’Ajuntament cometa aquestes irregularitats”.

En concret, Baldoví ha preguntat si el Govern espanyol pensa permetre, per segon any consecutiu, un pressupost que contempla partides com “l’ingrés d’un cànon de 9 milions d’euros de dubtós cobrament (el cànon de l’aigua) o que no preveu el pagament d’interessos i les amortitzacions de capitals de préstecs contrets per les anteriors corporacions”.

Finalment, el diputat nacionalista també ha interrogat al Ministeri sobre com es pensa obligar al Govern de Arturo Torró a contemplar en els pressupostos de 2014 “les obligacions adquirides arran de la sol•licitud d’acolliment al programa de mesures extraordinàries per la liquiditat i contra la morositat dels municipis amb problemes financers”.

La pregunta va ser traslladada per escrit a la mesa del Congrés dels Diputats el passat 7 de febrer, una setmana desprès que l’Ajuntament de Gandia decidira en un plenari extraordinari continuar endavant amb els pressupostos, ignorant les al•legacions de Compromís i tots els informes desfavorables al document presentades per l’interventor municipal.