El candidat al Parlament Europeu exigirà a Brussel.les una normativa específica per a la protecció del litoral valencià i ajudes per a evitar l’especulació urbanística a la platja de l’Auir.

Portar la veu del poble valencià, reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat són eixos centrals d’una candidatura que aspira a obtindre més d’un eurodiputat, segons les primeres enquestes.

JORDI SEBASTIÀ: “Des de la ferma voluntat democràtica, la defensa dels drets i llibertats, la dignitat de les persones i els pobles, la justícia social i ambiental, anem a cooperar per a fer possible una Primavera Europea”.

Gandia (la Safor-Valldigna), 09 d’abril de 2013

El candidat de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha estat aquest matí a Gandia per presentar a la nostra comarca “la Primavera Europea” la candidatura liderada per Compromís que present portar a Europa “la veu del poble valencià”. Sebastià ha estat acompanyat per la regidora-portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques i la secretària de Compromís per la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo. Milvaques ha presentat l’alcalde de Burjassot com un representant de la política “de baix cap a dalt i un dels màxims respobnsables del moviment #rescatempersones. Per això estic convençuda que durà i defensarà la veu de mililers i milers de persones, a les quals el sistema està castigant constantment”.

Dos són els exios centrals del programa de Compromís- Primavera Europea que s’ha marcat com a repte “recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions europees”. Amb 10 punts clau:

#rescatempersones
#democràciareal
#solidaritat
#europadelspobles
#Drets
#economiaverda
#jovesambfutur
#nodevemnopaguem
#europasostenible
#fraternitatglobal

“En un món globalitzat i interdependent, mai no havíem necessitat tant Europa. De fet, la Unió Europea és un dels espais clau per a lluitar contra les grans corporacions i els mercats financers, el canvi climàtic i els populismes xenòfobs i excloents. És per això que no ens resignem i passem a l’ofensiva. Com a ciutadania, volem reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat. Volem recuperar la nostra sobirania política i exercir-la a nivell supranacional per a consensuar un nou horitzó de vida digna i responsable. Volem aportar respostes vàlides per a la majoria de les persones i d’acord amb els límits del Planeta. Som l’Europa de les persones que estimen el seu territori i volen sostenibilitat i solidaritat per a avui i demà, en els països del Nord i del Sud. Som l’Europa dels pobles que volen compartir valors, cooperar per a prosperar i conjugar la diversitat lingüística i cultural en un projecte comú de dignitat, pau i benestar. Des de la ferma voluntat democràtica, la defensa dels drets i llibertats, la dignitat de les persones i els pobles, la justícia social i ambiental, anem a cooperar per a fer possible una Primavera Europea”, ha assegurat Sebastià.

#salvemlAuir

Jordi Sebastia ha anunciat que una de les primeres accions com a eurodiputat serà promoure un canvi de normatives europees, amb directives específiques per a la protecció del litoral valencià. “És el cas, per exemple, de la platja de l’Auir, amenaçada per l’especulació i l’ambició urbanística del PP. Quan governem a Gandia, difícilment podrem des de l’administració local protegir aquest magnífic espai natural si no aconseguim ajudes de la Unió Europea”. Sebastià ha posat exemples d’altres països on els propietaris de terrenys a zones protegides reben ajudes per contribuir a la conservació mediambiental dels espais naturals.

Finalment, Pepa Izquierdo ha animat la ciutadania de la Safor-Valldigna a votar en les eleccions europees, “perquè les persones ens hi juguem molt més del que pensem a Brussel.les”. I ha posat com a exemple la de defensa del camp valencià i saforenc.