Lorena Milvaques recorda que en cas de no existir l’autorització, l’Ajuntament estaria incorrent en una il·legalitat, independentment de l’atemptat cultural.

“Assegurar que el trasllat d’aquesta obra no costa diners a l’Ajuntament és riure’s de la intel.ligència de la ciutadania. Per molt que la despesa la pague, com diu Torró, l’escultor Jaume Espí, sols cal contestar a la pregunta de qui li paga a Espí: el mateix Ajuntament, amb els diners dels gandians i les gandianes”

Gandia, 14 d’abril de 2014.-

Arran l’inici de les actuacions per al trasllat de l’escultura “25 d’abril 1707”, d’Antoni Miró, el darrer dijous, i davant les declaracions de l’alcalde, Arturo Torró, confirmant les obres, el Grup Municipal de Compromís per Gandia ha sol·licitat aquest matí, per registre d’entrada, que li siga facilitat l’accés a l’expedient obert per l’Ajuntament Gandia per a efectuar dites accions. “Esperem que se’ns facilite l’accés a l’expedient que, suposem, l’Ajuntament haurà obert a tals efectes. Si no ho ha fet, estaria actuant contràriament al que estableix la legalitat urbanística”, ha explicat la regidora i portaveu, Lorena Milvaques.

En aquest sentit, Milvaques ha subratllat que l’accés a aquest expedient i a tota la informació al voltant del trasllat de l’escultura “ens permetrà conéixer el pressupost previst per a la dita actuació i el procediment de contractació seguit per a efectuar-la. Estem convençuts que la despesa econòmica del trasllat és molt superior al que ha dit Torró i no és a cost zero. Per això, exigim tindre tota la informació al respecte”.

I és que la formació senyala que, una vegada més, l’alcalde de Gandia pren a la ciutadania per ignorant: “Dir que el trasllat d’aquesta obra no costa diners a l’Ajuntament és insultar la intel.ligència de les persones. Per molt que la despesa la pague, com diu Torró, l’escultor Jaume Espí, sols cal contestar a la pregunta de qui li paga a Espí: el mateix Ajuntament, amb els diners dels gandians i les gandianes”. Amb aquest senzill raonament, la regidora econacionalista ha demanat que es parle clarament sobre el cost d’aquesta decisió política de l’alcalde: “Si Torró considera més urgent la despesa en un trasllat innecessari que en la multitud de necessitats de les ciutadanes i ciutadans de Gandia, que ho diga i que no ho amague darrer de “cost zero” ficticis”, ha conclòs Milvaques.