Compromís demana l’accés urgent a l’expedient que autoritza el trasllat de l’escultura de Miró

Lorena Milvaques recorda que en cas de no existir l’autorització, l’Ajuntament estaria incorrent en una il·legalitat, independentment de l’atemptat cultural.

“Assegurar que el trasllat d’aquesta obra no costa diners a l’Ajuntament és riure’s de la intel.ligència de la ciutadania. Per molt que la despesa la pague, com diu Torró, l’escultor Jaume Espí, sols cal contestar a la pregunta de qui li paga a Espí: el mateix Ajuntament, amb els diners dels gandians i les gandianes”

Gandia, 14 d’abril de 2014.-

Arran l’inici de les actuacions per al trasllat de l’escultura “25 d’abril 1707”, d’Antoni Miró, el darrer dijous, i davant les declaracions de l’alcalde, Arturo Torró, confirmant les obres, el Grup Municipal de Compromís per Gandia ha sol·licitat aquest matí, per registre d’entrada, que li siga facilitat l’accés a l’expedient obert per l’Ajuntament Gandia per a efectuar dites accions. “Esperem que se’ns facilite l’accés a l’expedient que, suposem, l’Ajuntament haurà obert a tals efectes. Si no ho ha fet, estaria actuant contràriament al que estableix la legalitat urbanística”, ha explicat la regidora i portaveu, Lorena Milvaques.

En aquest sentit, Milvaques ha subratllat que l’accés a aquest expedient i a tota la informació al voltant del trasllat de l’escultura “ens permetrà conéixer el pressupost previst per a la dita actuació i el procediment de contractació seguit per a efectuar-la. Estem convençuts que la despesa econòmica del trasllat és molt superior al que ha dit Torró i no és a cost zero. Per això, exigim tindre tota la informació al respecte”.

I és que la formació senyala que, una vegada més, l’alcalde de Gandia pren a la ciutadania per ignorant: “Dir que el trasllat d’aquesta obra no costa diners a l’Ajuntament és insultar la intel.ligència de les persones. Per molt que la despesa la pague, com diu Torró, l’escultor Jaume Espí, sols cal contestar a la pregunta de qui li paga a Espí: el mateix Ajuntament, amb els diners dels gandians i les gandianes”. Amb aquest senzill raonament, la regidora econacionalista ha demanat que es parle clarament sobre el cost d’aquesta decisió política de l’alcalde: “Si Torró considera més urgent la despesa en un trasllat innecessari que en la multitud de necessitats de les ciutadanes i ciutadans de Gandia, que ho diga i que no ho amague darrer de “cost zero” ficticis”, ha conclòs Milvaques.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *