Compromís demana la retirada del concurs d’idees sobre l’Auir, que “Torró vol vestir de participatiu”

Els secretaris de Medi Ambient de Gandia i la Safor demanen la retirada de l’exposició i la restauració de l’espai natural, la importància del qual transcendeix el propi terme municipal.

Després de les ultimes noticies al voltant de la platja de l’Auir i la presentació al públic dels 11 projectes urbanístics que l’Ajuntament de Gandia presenta aquest dilluns 14 d’abril a la casa de la Marquesa de Gandia, les àrees de Medi Ambient de Compromís de Gandia i de la Safor-Valldigna manifesten el seu rebuig davant d’aquest procés “que el PP vol vestir de participatiu”.

El secretari de Medi ambient de la Gandia, Dani Muñoz, ha explicat que el futur d’un espai natural tan important a nivell ambiental, social i econòmic ha de ser un procés obert a la ciutadania, participatiu i consensuat per totes les forces polítiques, és a dir, tot el contrari del que el govern de la ciutat de Gandia està fent. I és que, tal com ha recordat Muñoz, “aquest mal anomenat concurs didees és un clar exemple de manca de democràcia: no es va permetre participar a tot aquell que no fóra partidari d’urbanitzar la zona i, com ha requisit indispensable, calia la construcció de dos grans hotels”. Ara, com a colofó final, es presenta una exposició on els ciutadans podran votar el projecte guanyador, una votació que no és vinculant i que no està regulada per cap figura jurídica ni administrativa.

Així mateix, des de Compromís Safor-Valldigna també han demanat la retirada d’aquest procés sense sentit, orientat a urbanitzar l’espai natural, i es posiciona a favor de la regeneració i conservació de l’Auir. Joan Josep Morant ha demanat una vegada més “la restauració ambiental daquest espai, que transcendeix qualsevol terme municipal i que ha de ser valorat de manera justa. A més, ha afegit, d’aquesta manera, “podem aconseguir un producte diferenciat de la resta de destins turístics, que represente els valors naturals i culturals del nostres pobles”.

Solament amb un canvi del model territorial i turístic podrem afrontar el futur amb garanties i sortir d’aquesta crisi econòmica i de valors a què ens han abocat les polítiques d’especulació i de destrucció del territori”, han conclòs.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *