PUIG: “No està la situació com per a “guardar en un calaix” qualsevol proposta que puga ser d’ajudar a les persones desocupades”

Compromís denuncia el “desinterés” per part del PP cap a l’agricultura, ja que fa més d’un any que el govern local no convoca el Consell Local Agrari.

Gandia, 14 de maig de 2014.-

Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha demanat al govern municipal que cree un Banc de Terres a Gandia. Una iniciativa que va ser aprovada, a proposta d’aquest grup municipal, en sessió plenària, dos anys enrere, i que a hores d’ara, la formació no té cap constància que s’haja posat en funcionament.

Facund Puig, regidor de Compromís, ha lamentat el “desinterés” que demostra el govern municipal cap a l’agricultura, “i que s’evidencia amb el fet que fa més d’un any que no es convoca el Consell Local Agrari, òrgan encarregat d’aquestes qüestions”. Però, sobretot, “pensem que no està la situació com per a “guardar en un calaix” qualsevol proposta que puga ser d’interés per a combatre la desocupació”, ha conclòs el regidor.

Des de Compromís han insistit en el valor d’aquesta “eina” per combatre l’atur i generar xicotets ingressos, al mateix temps que significa posar en producció terres que pateixen l’abandonament, fruit d’una crisi continuada en el sector. En aquest sentit, Puig ha recordat que altres municipis de la comarca ja han posat en funcionament aquesta iniciativa, “amb balanços molt interessants”.

És per això que Puig ha volgut recordar-li al govern municipal la proposta i els seus avantatges: “El banc de terres és una iniciativa pública que té com a objectiu posar en contacte persones interessades en el cultiu de la terra i altres, propietàries de terres, per tal que puguen arribar a formalitzar contractes d’arrendament que puguen ser beneficiosos per a unes i altres”. Des de Compromís reiteren, com a promotors de la iniciativa, la seua disposició a treballar amb caràcter urgent perquè aquesta alternativa tire endavant, “interessant des d’un punt de vista econòmic, social i, també, mediambiental”, han conclòs fonts de la fomació.