Compromís lamenta l’espectacle de contradiccions i la falta de respecte de l’alcalde als assistents a la reunió d’ahir amb les juntes de districte i la gent del barri i anuncia que a la zona no es farà res que no siga millorar l’actual parc públic.

MILVAQUES: “Mai havia vist un representant públic contradir-se en tan poc espai de temps. Va assegurar que hi havia una operadora hotelera interessada i, acte seguit, nega la major i assegura que no hi ha res previst, que el projecte és simulat. Exigim veure el conveni amb Adif per saber quin és el compromís de les parts”.

DSCN4962

Va ser necessari que Compromís convocara una assemblea veïnal perquè el govern local del PP reaccionara i contraprogramara amb una reunió informativa de les juntes de districte de Corea i Centre Històric per tractar d’explicar el que molts dies abans ja havia anunciat ‘a bombo i plateret’ als mitjans de comunicació, el ‘megaprojecte’ a desenvolupar als 3.000 metres quadrats que Adif estaria disposada a cedir al consistori. Una reunió on, per cert, la gent del barri afectada no va estar convidada. No obstant això, mig centenar de persones s’hi van traslladar des del parc de l’Estació fins al centre Manuel Brosseta, alertades per Compromís.

Pel que fa a la reunió, Compromís l’ha qualificada ‘d’engany i burla’ a la ciutadania. “Mai havia vist un representant públic contradir-se en tan poc espai de temps. En començar la reunió i, abans que acudira bona part del veïnat que va omplir la sala, l’alcalde va assegurar que hi havia una gran operadora hotelera interessada a ubicar-se en eixe espai. Després, quan va vore l’oposició veïnal, ho va negar”. Segons la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, Torró es va contradir en assegurar també que la proposta anunciada públicament era una simulació i no hi havia cap idea concreta. “Però en la mateixa reunió encara va dir que s’havien presentant propostes molt diverses… Perquè es contradiu, perquè ens menteix?”.

Per a Milvaques, una de les claus s’hi troba en el conveni que Torró va anunciar que havia signat amb Adif. “A què es comprometen les parts?, perquè es nega a mostrar-nos-el després d’haver-lo demanat fa gairebé una setmana?”.

Compromís ha tornat a reiterar la seua preocupació, d’una banda per l’afecció que un gran centre comercial pot suposar per al xicotet comerç del Centre Històric i Corea, però també perquè pot comportar la desaparició de part de la zona verda del parc de l’Estació, així com l’impacte visual per al veïnat d’un gran edifici (hotel, auditori, etc…) a l’estació de Renfe.

“Des de Compromís ens comprometem a defensar un gran parc verd en la zona de l’estació, però serà el veïnat en assemblees obertes el qui decidirà, qui tindrà la última paraula sobre tots els projectes que afecten al seu barri. D’igual manera, treballarem incansablement perquè el projecte del tren Gandia-Oliva-Dénia siga una prioritat, i no una mentida electoral més del PP i el PSOE”.