Compromís denuncia que el govern no està implementant una política afavoridora del xicotet comerç: “Amb noves taxes d’aquest tipus, acabarem per asfixiar els comerciants”

El grup municipal Compromís s’ha mostrat preocupat en conéixer les intencions de l’Ajuntament de Gandia, al voltant del llançament d’una zona “BID” (Bussiness Improvement Distric) que afectarà el comerç del Centre Històric de la ciutat. Una fórmula americana per a un xicotet comerç, local i en crisi, que ha despertat les reticències de la formació econacionalista, “sobretot en assabentar-nos que aquest projecte, ideat des de la regidoria de Comerç, contempla el pagament d’1,81€ el m2 a l’any, cosa que el darrer mes de novembre, quan van anunciar aquesta proposta, no van dir als comerciants”, ha recriminat aquest matí el regidor de Compromís, Facund Puig.

Per a Puig, “fer pagar aquesta quantitat als comerços del Centre Històric suposa agreujar la situació econòmica que pateixen, doncs estem parlant d’un pagament que serà obligatori i que res té a veure amb el pagament, de caràcter voluntari, d’aquells comerços que formen part de la cooperativa comercial i que també té com a finalitat la millora del comerç a aquesta zona”.

En aquest sentit, des de Compromís denuncien que el govern municipal no estiga implementant una política afavoridora del xicotet comerç: “Amb noves taxes d’aquest tipus, acabarem per asfixiar els comerciants”, lamenten des de la formació. I el regidor, Facund Puig, alerta: “Darrere del BID hi ha una intenció recaptatòria que agreujarà la situació del Centre Històric”. Davant això, Puig ha explicat que caldria treballar per reduir els greuges comparatius entre aquesta zona comercial i altres de la perifèria, que gaudeixen d’aparcaments grans i que han de pagar una taxa d’aquest tipus. “En això hauria de treballar l’Ajuntament, facilitant -d’entre altres aspectes- l’aparcament, amb mesures que vertaderament causen un impacte positiu directe, i deixar-se de fórmules impositives amb suposats efectes benevolents que estan per veure”.