Les explicacions donades a la Comissió informativa, sol·licitada per Compromís, no han satisfet els econacionalistes, els quals recorden que des de feia molt de temps ja no es facilitaven els balanços trimestrals ni el deute a proveïdors.

FACUND PUIG: “No resulta creïble que es perda la informació comptable i no haja cap còpia de seguretat d’una informació tan sensible i rellevant. Si no tenen res a amagar, perquè s’ha negat el PP a portar l’assumpte a la Fiscalia com els hem reclamat?”.


El grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha anunciat la seua intenció de denunciar en els pròxims dies davant la Fiscalia Anticorrupció la desaparició, per una ‘misteriosa’ avaria informàtica, de tota la relació comptable (llibre de registre der factures, l’IVA, balanços, saldos…) de l’empresa pública depenent de l’Ajuntament de Gandia, IPG. Les explicacions donades pels tècnics a Lorena Milvaques i Facund Puig, durant la comissió informativa convocada per Compromís, no han satisfet els regidors. I és que Puig recorda que des de fa molt de temps l’empresa pública funciona amb opacitat absoluta i no se’ls facilita cap informació econòmica, ni els balanços trimestrals, ni la morositat, el deute a proveïdors.

“Per a Compromís és un fet extremadament greu i que, després de consultar diversos tècnics externs, resulta díficil d’explicar cóm pot ocòrrer això, per què no hi ha còpia de seguretat per a la custòdia d’una informació tan sensible i rellevant”.

A la Comissió Informativa, Puig ha proposat que els fets siguen posats en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció perquè investigue i aclarisca, però el govern del PP s’ha negat. “No entenem perquè no s’accepta la proposta si, segons assegura el PP, no hi ha res que amagar”.