[email protected]: “El Protocol signat amb Adif podria augmentar l’edificabilitat de la zona”

Després de demanar-ho en dues ocasions, Compromís ha aconseguit accedir al Protocol d’Intencions signat per l’Ajuntament amb Adif, per al ‘megaprojecte’ de Torró a la zona de l’Estació: “que no diu res sobre cap cessió gratuïta de terrenys, sinó d’una concessió administrativa amb condicions econòmiques. És a dir, el que totes i tots coneguem com un lloguer. Altre ‘cost zero’ de l’alcalde que s’esfuma”.

Lorena Milvaques: “El que sí que diu clarament el Protocol és que podria augmentar-se l’edificabilitat de la zona. Això significaria un impacte molt gran per al veïnat. I, mentre, les necessitats reals no estan sent ateses”

Després de demanar-ho en dues ocasions, el grup municipal Compromís per Gandia ha aconseguit accedir al Protocol d’Intencions signat per l’Ajuntament amb Adif. “El protocol és una venda de fum que va servir perquè l’alcalde es fera una foto amb la Ministra de Foment”, ha explicat la portaveu de la formació, Lorena Milvaques. “Sabem que li fa il·lusió. Però a nosaltres no ens van les megalomanies, sinó les vertaderes necessitats del veïnat de la zona de l’Estació. Ens importen els sorolls de l’estació d’autobusos; ens importen les vibracions de l’anada i tornada dels trens… Ens importa, en definitiva, la gent, que per a això estem ací”, ha conclòs Milvaques.

A banda d’aquestes crítiques, el grup econacionalista ha desmuntat el més grandiloqüent dels suposats “èxits” que va vendre l’alcalde: “El Protocol no anomena cap cessió gratuïta de terrenys de l’empresa estatal a l’Ajuntament, tal i com va anunciar l’alcalde”. Una cessió que Torró afirmava ser el primer alcalde a aconseguir: “Haguera sigut millor que explicara, senzillament, la realitat que, com assenyala l’estipulació sexta del protocol, diu que s’haurà d’establir una concessió administrativa amb les condicions tècniques i econòmiques que ADIF determine. Perquè totes i tots ens entenguem, l’Ajuntament haurà de pagar-li un lloguer a l’empresa estatal per eixos terrenys”, ha explicat la regidora.

En aquest sentit, Compromís ha demanat, una vegada més, que s’anomenen les coses pel seu nom, que Torró deixe de vendre fum i que, per damunt de tot, s’escolte al veïnat. La regidora i portaveu del grup, Lorena Milvaques, s’ha manifestat “molt preocupada”, davant altres aspectes dels quals l’alcalde no ha parlat: “Perquè el que sí que diu clarament el Protocol és que podria augmentar-se l’edificabilitat de la zona. Això significaria un impacte molt gran per al veïnat. Els ha preguntat l’alcalde què opinen al respecte?”, ha preguntat la regidora.

Des de Compromís expliquen que no poden estar d’acord amb aquest model pel què significaria per a la zona. “I el pitjor és que s’aposta per un ‘megaprojecte’ mentre altres necessitats veïnals més importants estan sense resoldre. No seria més fàcil invertir temps i esforços del govern en prendre nota d’allò que vol la ciutadania i si l’alcalde va a Madrid, que siga per a resoldre-ho?”, es pregunten.

Des del grup municipal han lamentat que l’alcalde es complique la vida i, de pas, la complique a la ciutadania i a l’oposició. I insisteixen; “Seria més senzill escoltar i, aleshores, actuar. Per a això estem ací els polítics”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *