Josep Maria Pañella considera que el decret d’Educació és fruit del menyspreu del PP cap a l’ensenyament públic. El diputat de la coalició demana a la comunitat educativa que siga mur i dic de contenció a les polítiques privatitzadores, antivalencianes i destructores de l’escola pública dels populars.

 
El diputat responsable en temes d’educació i cultura de Compromís, Josep Maria Pañella, ha anunciat que el seu grup presentarà iniciatives parlamentàries urgents en les Corts Valencianes per a reclamar explicacions i també la paralització del decret que ha provocat un greu conflicte en la comunitat educativa de Gandia. Segons Pañella, “la mala praxi de la conselleria, acompanyada per la improvisació i el menyspreu a l’escola pública, ha dut als dirigents autonòmics a prendre una decisió molt poc encertada, una decisió sense consensuar i presa unilateralment. Des de Compromís anunciem que anem a demanar la compareixença urgent de la consellera d’Educació, Maria José Català en les Corts Valencianes, perquè explique qui ha estat l’autor i els motius del decret que obliga integrar per part del col·legi Roís de Corella el professorat del col·legi Josep Camarena, la qual cosa fa perdre la plaça al primer centre de tres mestres que la tenien ja definitiva”.

Pañella ha alertat que el que ha passat en Gandia, “segurament no serà un fet aïllat, i possiblement la conselleria execute decrets d’estes característiques, de manera unilateral i sense consultar ni negociar, la qual cosa no es pot permetre. El PP ha fet molt de mal en els darrers 20 anys a l’ensenyament públic valencià, un ensenyament que continua funcionant i si les coses ixen bé és pels grans professionals que tenim, per uns mestres que treballen dia a dia, que creuen en l’escola pública i que donen el millor d’ells per a formar a xiquetes i xiquets. Des de Compromís volem reconéixer eixe gran treball d’anys, malgrat els atacs continuats del PP”.

Per això, des de Compromís han advertit que faran seguiment d’esta cas “i de tots els casos semblants que suposen una agressió als drets laborals del professorat i que afecte directament al bon funcionament dels centres públics i de la qualitat del seu ensenyament”, segons Pañella.

El parlamentari de Compromís ha animat a la comunitat educativa del Roís de Corella, “i de la resta de col·legis públics de totes les comarques valencianes a ser un mur de contenció, un dic contra les polítiques privatitzadores, antivalencianes i destructives de l’escola pública que porta en marxa el PPCV des de fa 20 anys, unes polítiques que haurem de canviar a partir de 2015 perquè l’escola pública recupere el seu protagonisme en la nostra societat i no siga menyspreada, sinó que ajudada per les institucions públiques valencianes”.