[email protected]: “Les presses per afavorir amiguets poden tindre greus conseqüències econòmiques per a Gandia”

Per a Compromís és d’una greu irresponsabilitat, “i podria ratllar fins i tot la prevaricació”, haver adjudicat els terrenys del col·legi anglès sense l’autorització prèvia de la Generalitat, que ara denega el permís per a construir un centre educatiu en sòl inundable. L’empresa adjudicatària podria reclamar indemnitzacions.

“Irresponsable”. Aquest és el principal adjectiu emprat pel grup municipal de Compromís per qualificar la gestió del govern local pel que fa a l’adjudicació, mitjançant concessió de 50 anys, dels terrenys del CSI-COM, al Polígon Alcodar, per a la construcció d’un col·legi elitista. I és que, segons informa hui un mitjà de comunicació, la Generalitat ha remès un informe negatiu a la instal·lació d’un centre educatiu en un sòl inundable, per la seua proximitat al Barranc de Beniopa.

Per a la portaveu, Lorena Milvaques, resulta incomprensible les presses del PP per a adjudicar a una empresa els terrenys, fins i tot modificar el PGOU per a donar destinacions educatives al sòl, abans de tindre els permisos de l’administració autonòmica. “No s’entenen les presses, si no és per afavorir a una empresa amiga del PP”.

Compromís es pregunta qui es farà càrrec ara de les possibles indemnitzacions que podria reclamar l’empresa adjudicatària. “I tot, per començar la casa per la finestra. Torró tindrà molt complicat al·legar contra la Generalitat. Nosaltres tampoc anem a consentir que cap centre educatiu s’ubique en una zona amb perill d’inundació”, ha assenyalat Milvaques.

En el seu moment, Compromís ja va considerar “un autèntic despropòsit” ubicar un centre educatiu privat en instal·lacions municipals. “Perquè els diners públics són per a l’educació pública. És d’una hipocresia total carregar-se l’ensenyament públic, amb fortes retallades econòmiques, en infraestructures i personal docent, mentre s’aposta per centres elitistes”. Compromís recordava que aquests tipus de projectes provocaran el tancaments d’unitats a centres públics, fins i tot afectarà a l’ensenyament concertat i privat de la ciutat, amb el conseqüent acomiadament de treballadors.

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *