Compromís denuncia el precari inici de curs de molts centres de la nostra ciutat: massificació a les aules, retallada de professorat, falta d’inversions en infraestructures que són urgents per a molts centres de Gandia.

Mostren el seu suport a la comunitat educativa del sant Francesc de Borja, però no assistiran a la inauguració “al costat dels responsables de deixar morir l’educació pública”.

Proposaran al pròxim Consell Escolar Municipal el canvi de data per a l’inici del curs.

La portaveu i responsable d’Educació de Compromís per Gandia, Laura Morant, ha denunciat, un any més, la lamentable situació que es troben els centres públics de Gandia a l’inici del curs escolar. D’una banda, assegura, les aules estan massificades com a conseqüència de l’augment de les ràtios i les fortes retallades en la contractació de professorat.

“Llevat del Sant Francesc de Borja, la majoria de centres, sobretot els de secundària, requereixen actuacions urgents en infraestructures, unes inversions que no arriben per part de la Generalitat Valenciana”.

Precisament, Compromís ha anunciat que no assistirà a la inauguració oficial de la remodelació del CP Sant Francesc de Borja prevista per aquest matí. “Donem tot el nostre suport a la comunitat educativa del centre, a la qual hem acompanyat des del principi en les llargues reivindicacions, però no ens trobaran a la foto amb els botxins, els qui volen acabar amb l’educació pública de qualitat i en la nostra llengua”.

D’altra banda, Morant també ha anunciat que proposaran al pròxim Consell Escolar Municipal un posicionament conjunt per sol·licitar el canvi de l’inici del curs escolar “que tan perjudicial està sent, per a pares i mares, per al professorat interí que no té temps de preparar les classes… Fins i tot per al nostre sector turístic, un dels motors econòmics més importants”.

Compromís per Gandia formarà part i participarà activament de totes les accions de protesta organitzades per la Plataforma per la defensa de l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna.