Compromís proposa un model turístic innovador i alternatiu al de “Gandia Shore”

Front el “batibull, la borratxera i el botelló” que promou el PP, aposten per potenciar els valors afegits com són la cultura, l’entorn natural i captar turisme estranger.

Fran Ferri anuncia un Pla Estratègic per al País Valencià que tindrà com a eixos fonamentals el turisme del benestar de les persones i la sostenibilitat.

“Des de que el PP governa, la marca Gandia està associada al batibull, la borratxera i el botelló, al turisme Gandia Shore”. Així de contundent ha estat la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, durant el balanç de la campanya turística local i la presentació d’algunes de les principals propostes turístiques en les quals està treballant la coalició per recuperar i potenciar els valors diferenciats de Gandia i el País Valencià com a destinació turística.

Així, el secretari de Turisme de Compromís per Gandia, David Gimeno, ha destacat la davallada turísca de Gandia en quasi tots els paràmetres (edat mitjana, gent contractada, etc…) segons les dades aportades per l’INE. Una tendència que ve marcada des del 2009.

Per a Compromís és necessària una planificació on participen tots els agents implicats, no només els clàssics (hotelers, hostelers, apartaments…) també el sector cultural i ecològic, entre altres. “Gandia té un valor afegit que és la seua riquesa cultural, històrica i l’entorn natural, al qual tradicionalment s’ha donat l’esquena. Ara, fins i tot, es veu amenaçat amb els projectes plantejats a la Marjal o l’Auir”.

Gimeno també ha recordat la mancança de turisme estranger, front un 90 per cent de visitants procedents, sobretot, del centre peninsular. “Per això, cal racionalitzar la despesa en el nostre màrqueting turístic. No té sentit apostar tant per Fitur, a Madrid, i no obrir nous mercats europeus”.

Una altra de les propostes de Compromís per Gandia seria la creació de la Tarja de Fidelització, on es pogueren involucrar també diferents agents de turisme complementari (webs, etc…) guies turístiques de les Comarques Centrals Valencianes, organitzar rutes conjuntes, etc… O l’Establiment Amable, incentius per a determinats establiments turístics.

“Actuacions de cost molt baix, però que ens poden diferenciar, si aconseguim la complicitat de tots els actors que tinguen alguna cosa a veure i que aposten per la nostra marca turística”.

Pla Estratègic Innovador, del Benestar i Sostenible.

El Diputat de Compromís i portaveu de Turisme a les Corts, Fran Ferri, ha esbossat les línies mestres d’un Pla Estratègic que prepara la coalició per a donar una visió clara, innovadora i alternativa a la marca turística del País Valencià. Un pla amb dos eixos fonamentals: En primer lloc, el Turisme del Benestar, relacionat amb la qualitat de vida de les persones. “Si el que volem és atraure al turisme que busca qualitat, hem de proporcionar-los eixe benestar. Els beneficis de tot plegat, acabarà repercutint en la millora de la qualitat de vida de les valencianes i els valencians”.

El segon eix, segons Ferri, és el Turisme Sostenible amb el nostre territori, la nostra cultura, etc… “Un exemple clar el tenim a la platja de l’Auir. El PP busca llevar-li el seu valor diferencial i convertir-la en una ampliació de la platja de Gandia”.

El document es debatrà els pròxims mesos en unes jornades, amb la participació dels agents, i serà el programa turístic de Compromís.

 

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *