9oct2014

Compromís per Gandia i de la Safor-Valldigna han organitzat els actes al voltant del 9 d’octubre, el Dia Nacional del País Valencià, sota el lema “flors per al canvi valencià”.

El dimecres 1 d’octubre tindrà lloc, a les 19:30h, la inauguració de l’exposició “L’Or dels valencians” (a la seu de Compromís, al carrer Tossal, 5, de Gandia), que romandrà oberta fins l’11 d’octubre.

L’Or dels valencians és una exposició pedagògica que pretén donar a conéixer la pèrdua sistemàtica i injusta dels recursos econòmics als que tenim dret els valencians. Un espoli que el govern espanyol ens ha “aplicat” durant la democràcia i que els valencians hem de conèixer. Els autors són Alfons Sánchez Andrés i Jaume Vicent Ortiz Poblador. Tots dos pertanyen a l’associació “l’Ullal Cultural d’Algemesí”.

El dijous, 9 d’octubre, a les 12h, tindrà lloc un acte davant de l’escultura del 25 d’abril, al Parc del País Valencià de Gandia. A la cita, tindrà lloc la lectura del manifest “Flors per al canvi valencià”, a càrrec de Josep Piera, i les persones assistens deixaran flors a l’escultura, en una mostra de rebel·lia, lluita i treball per a fer realitat el canvi valencià.