Compromís denuncia la tala d’arbres al Jardinet #GandiaVerda #ComencemelCanvi

Milvaques: “Definitivament, parlem llenguatges diferents. Torró empra el del ciment i l’asfalt. Nosaltres, el dels pulmons verds, la promoció de la nostra natura i dels espais frondosos, tan necessaris, també, per a la nostra ciutat”.

IMG-20141001-WA0010 IMG-20141001-WA0009 IMG-20141001-WA0008

Compromís per Gandia ha denunciat la tala d’almenys una desena d’arbres que, sense cap explicació, l’Ajuntament de Gandia està duent a terme al parc del jardinet, dins les obres de remodelació. La portaveu municipal, Lorena Milvaques, no enten “l’obsessió del govern PP per tallar abres i asfaltar zones verdes. Estem assistint a un episodi més d’agressió al nostre patrimoni natural i no podem quedar-nos de braços plegats”.

Per a Compromís, és evident que el govern del PP parla “un llenguatge diferent” al de les persones que defensen el patrimoni natural d’aquesta ciutat: “Torró veu en els parcs i el seu arbratge “desastre” i “acumulació d’arbres”, paraules textuals”, ha recordat Milvaques, lamentant declaracions que, en aquest sentit, ha fet en diverses ocasions l’alcalde, concretament en relació al parc del Clot de la Mota. “Definitivament, parlem llenguatges diferents. Ell empra el del ciment i l’asfalt. Nosaltres, el dels pulmons verds, la promoció de la nostra natura i dels espais frondosos, tan necessaris, també, per a la nostra ciutat”.

D’altra banda, Compromís ha recordat que aquest Ajuntament té un Consell de l’Arbratge, que aquest govern no ha convocat en tota la legislatura. “D’una vegada per totes, Torró ha d’entendre que, abans de la seua arribada, al consistori funcionaven certs mecanismes de participació ciutadana, d’entre altres coses, per a fer copartícip a la ciutadania d’accions sobre el patrimoni de la ciutat, com és el natural”, ha continuat explicat. En aquest sentit, des de la formació econacionalista han demanat la convocatòria “urgent” d’aquest Consell, “sense més excuses”, per donar explicacions de per què el govern ha ordenat aquesta tala.

Durant els darrers anys de govern del PP a Gandia, han sigut moltes les veus que han reclamat major participació ciutadana en temes mediambientals. “Aquest divorci entre les accions del govern, la ciutadania i els col·lectius ecologistes ha desembocat, durant aquesta legislatura, en diversos episodis, en què la gent ha hagut de sorgir en defensa dels seus espais… Va passar amb els til·lers de la plaça del Rei en Jaume I, on in extremis la gent va rescatar els arbres. Sembla que vivim en un període d’alerta constant pel que se li puga ocórrer a aquest alcalde”, ha lamentat Milvaques.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *