Tot i el rebuig del veïnat, la nova proposta continua mantenint la cimentació, l’afecció als montículs, la desaparació d’arbres o 19.000 m2 de gespa.

Compromís sol·licita formar part de la comissió que redactarà el projecte definitiu.

El president de la Junta de Districte de Beniopa, Toni Abad, va informar ahir dels detalls del nou projecte per a la remodelació parc de Sant Pere o de l’Alqueria Nova. Doncs bé, per a sopresa del representant de Compromís, el regidor Facund Puig, el PP continua amb la pretensió de convertir aquest parc, un dels pulmons verds més importants de la ciutat, en una plaça. Així, a pesar del rebuig del veïnat a la proposta inicial, el nou redactat contemplarà bona part de les queixes de la ciutadania, segons denuncia Puig.

D’una banda, continua mantenint-se la cimentació (2.100 m2 de formigó) dels vials que creuen el parc, així com la rebaixa dels montículs o la desaparició d’una vintena d’arbres. “Allò ‘kafkià’ és que es propose plantar gespa sobre una superfície de més de 19.000 metres quadrats. Això és estalviar aigua i diners! Estem parlant d’un ajuntament arruinat que ha estat incapaç de mantenir en condicions l’actual zona verda. Cóm pensa fer-ho?”.

D’altra banda, Compromís espera que l’alcalde de la ciutat, accepte que el seu grup forme part de la comissió tècnica que ha de redactar el projecte tècnic definitiu, tal i com van demanar a Torró al darrer Ple. “Volem fer la nostra aportació i introduir canvis i millores, d’acord amb la opinió majoritària manifestada pel veïnat de forma reiterada en diferents assembles”.