La Conselleria de Sanitat descarta l’ús sanitari per al vell hospital

Compromís ha pogut saber que es va informar del futur del centre a la Junta de Personal del Francesc de Borja. L’edifici es cediria a l’Ajuntament a partir del 20 de gener, quan s’obrirà el nou hospital, i durant 2 o 3 mesos la vigilància de l’immoble buit correrà a càrrec de l’administració autonòmica.

Lorena Milvaques demana la convocatòria urgent de l’òrgan pertinent per tractar la qüestió, que s’escolte el veïnat i comerciants de la zona i insisteix a la necessitat que l’edifici es detine a les malalties cròniques, un centre de salut i altres usos sociosanitaris.

Gandia, 29 d’octubre de 2014.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia s’ha assabentat de les intencions de la Conselleria de Sanitat de descartar els usos sanitaris per a l’actual edifici del Francesc de Borja, una vegada s’inaugure el nou hospital comarcal, data prevista per al 20 de gener de 2015. Així van informar els responsables del centre a la Junta de Personal del 23 d’octubre passat.

Segons aquestes informacions, les intencions de la Conselleria és cedir l’edifici buit a l’Ajuntament de Gandia. L’administració autonòmica es faria càrrec de la seua vigilància durant un periode de 2-3 mesos i a partir d’eixe moment seria competència del consistori vetllar per la seua seguretat (evitant robatoris, ocupacions il·legals…).

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, ha mostrat la seua sorpresa i indignació davant la notícia i ha sol·licitat la convocatòria extraordinària i urgent dels òrgants pertinents perquè s’explique als representants polítics, veïnat i comerciants de la zona, les novetats pel que fa al futur de l’immoble del Francesc de Borja.

Milvaques ha insistit en que cal fer una aposta social, racional i dinàmica del vell hospital, amb la seua reconversió en un espai per a l’atenció sanitària, en el vessant de centre de salut i d’atenció a malalts crònics. “Això evitaria la futura saturació de l’hospital d’aguts i ajudaria a descongestionar els centres de salut ja existents, alhora que tindria un efecte molt positiu sobre els comerços que es troben al voltant de l’edifici i que tenen un clar enfocament cap al sector”. Compromís ha recordat que aquests usos no són incompatibles amb altres propostes que també poden ajudar a dinamitzar la barriada. I ha valorat com a “molt important” que en la proposta final del projecte s’incloga la cessió d’espais als moviments associatius que treballen per la salut a la comarca.

Milvaques també ha expressat la seua preocupació davant l’estat de la gestió d’un espai que té els dies comptats. Així, la regidora alerta: “En quatre mesos, si es compleix el que han anunciat, començarà l’activitat al nou Hospital comarcal. Un temps insuficient perquè l’espai de l’actual hospital estiga dinamitzat i en funcionament. Això ens fa témer que es convertisca en un punt degradat, afectant greument el veïnat i el comerç de la zona. Per això demanem apostes serioses i compromeses amb el barri”, ha explicat Lorena Milvaques.

Finalment, Compromís ha demanat a Torró “que es deixe de concursos d’ideees i d’infografies electorals i exercisca com alcalde, donant respostes clares i, sobretot, escoltant la ciutadania“.

+ més informació:

Lorena Milvaques, Regidora i Portaveu del Grup Municipal Compromís.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *