Facund Puig denuncia que el govern torna a unflar artificialment els ingressos, contemplant un cobrament de 9 milions d’euros pel cànon de l’aigua, el 20 per cent aproximadament, quan els 18 milions de 2013 i 2014 mai s’han cobrat.

El Grup Municipal de Compromís per Gandia ha alertat hui de la intenció del govern local de continuar bastint uns pressupostos per a 2015 irreals, sobretot pel que fa als ingressos. I és que el PP pretén pressupostar novament una previsió d’ingressos de 9 milions d’euros provinents del cànon de l’aigua potable, de difícil cobrament. Prova d’això, és que encara no s’han ingressat els 18 milions previstos als exercicis 2013 i 2014.  El regidor, Facund Puig ha recordat que el seu grup ja va impugnar els pressupostos de 2014 per aquesta raó, entre d’altres.

I és que l’article 173.6 de la Llei d’Hisendes Locals assenyala que “la disponibilitat dels crèdits pressupostaris quedarà condicionada a l’existència de documents fefaents que acrediten compromisos ferms d’aportació, en el cas d’ajudes, subvencions, donacions o unes altres formes de cessió de recursos tinguts en compte en les previsions inicials del pressupost”.

“En aquest sentit, els pressupostos del govern municipal de 2013 i 2014 preveien 18 milions d’euros que pagaria l’empresa concessionària de l’Aigua Potable de Gandia. Però aquesta premissa ha estat i és impossible d’acomplir després de la sentència contrària del Jutjat Contenciós-administratiu número 3 de València que anul·lava el contracte de gestió que possibilitava aquest pagament”.

Per tant, Puig reitera que els Pressupostos de 2015 recauen en les mateixes errades, assenyalades també per la intervenció municipal. “Són contraris a la llei. Són totalment inexecutables i suposen un seriós perjudici al futur econòmic i a la viabilitat d’aquest ajuntament. A pesar del nostres advertiments, Montoro continua guardant silenci, però alguna cosa haurà de dir abans que siga massa tard”.