Compromís vol donar suport al comerç local de Gandia per la seua importància estratègica en la revitalització de la nostra economia local. A més, anima la gent a comprar a les botigues dels nostres barris.

comersurba_OK

I és que, segons Laura Morant, secretària Local de Compromís per Gandia, “el comerç local és un autèntic motor de l’economia creant llocs de treball estable i, a més, dóna vida a la nostra ciutat durant tot els dies de l’any. De fet, moltes vegades, els barris que no tenen comerços es converteixen progressivament en una espècie de zones dormitori. A més, els beneficis que generen aquests establiments retornen a la ciutat, en canvi les grans superfícies s’emporten els beneficis cap a fora de la nostra ciutat”.
Cal recordar la pèrdua de competitivitat del comerç local davant de les grans superfícies comercials. És per això que consideren que els responsables polítics han d’estar al costat dels xicotets comerciants i emprenedors que són els qui creen ocupació real i amb condicions dignes i, per això, “des del nostre col.lectiu volem donar suport una vegada més al comerç local. Pensem que és important  dur endavant polítiques actives de foment i promoció del comerç local a la nostra ciutat”.

Compromís mostra 10 senzilles raons per comprar als comerços de l’interior de Gandia:

  1. Són els nostres veïns i les nostres veïnes, gent del barri.
  2. Creen llocs de treball estables i de qualitat davant la precarietat laboral a les grans superfícies.
  3. Estan a prop de casa. Podem anar-hi caminant sense cues ni embussos de trànsit i, a més a més, no contaminen el medi ambient en no utilitzar el cotxe.
  4. Al comerç urbà trobem un tracte humà i personalitzat.
  5. Els beneficis del comerç urbà es reverteixen a Gandia.
  6. El xicotet i mitjà comerç és el primer que col·labora amb les festes i les associacions del barri.
  7. Els partits grans els ofeguen amb impostos abusius i afavoreixen les grans superfícies, dotant-les d’accessos i infraestructures molt cares, totalment gratuïtes.
  8. Els carrers plens de comerços i gent donen alegria a la ciutat i eviten la degradació urbana i social.
  9. El comerç urbà  suposa un autèntic motor de l’economia local.
  10. La bona salut del comerç interior possiblita la renovació dels carrers i del mobiliari urbà i promou la recuperació del patrimoni.

“De la mateixa manera que des de Compromís pensem que s’han de rescatar primer les persones i no els bancs, també  #rescatemelcomerçlocal”.