Compromís exigeix el cessament ‘immediat’ de la persona responsable de les xarxes socials de l’Ajuntament

Consideren indigne d’un ajuntament i un insult a la ciutadania el menyspreu cap a la nostra llengua.

Recorden que el consistori incompleix sistemàticament la normativa municipal pel que fa a l’ús del valencià a les comunicacions públiques de l’Ajuntament de Gandia.

Demanaran empar al Síndic de Greuges per l’ús partidista de les pàgines i perfils oficials de l’Ajuntament de Gandia a les xarxes socials.

LAURA MORANT: “Tot això passa per posar a gestionar les xarxes socials públiques a persones amb perfils pocs professionals i totalment partidistes que no saben distingir entre allò que és de tots i allò que és ideologia”.

Compromís per Gandia ha manifestat el seu malestar i indignació, després que una comunicació del consistori a les xarxes socials demanara disculpes per emprar la nostra llengua i reconeguera que no és la pràctica habitual de l’administració pública. La portaveu local, Laura Morant, ha exigit el cessament immediat del responsable municipal de les comunicacions a les xarxes socials, així com una rectificació per part del govern local, “pel que considera un insult i un menyspreu cap a la llengua que parlen i consideren com a pròpia milers de persones a la nostra ciutat”.

Però és que a més, s’incompleix la legalitat. Compromís ha recordat l’obligatorietat d’emprar la nostra llengua a les comunicacions. I és que la normativa municipal aprovada en 2004 és molt clara pel que fa als criteris de l’ús del valencià per part de l’Ajuntament de Gandia: “f.- Els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià. Per a la promoció externa de la ciutat s’utilitzarà, a més del valencià, la llengua que en cada cas es considere adient”. CRITERIS D’ÚS DEL VALENCIÀ A L’AJUNTAMENT

“Tal i com hem denunciat reiteradament al llarg d’aquesta legislatura (però també de la darrera) el govern trasllada sistemàticament el valencià a un segon pla, fins a convertir-lo en una llengua per a traduccions posteriors. I ni això, perquè a l’esborrany dels pressupostos de 2015 la partida per a normalització lingüística, pràcticament ha desaparegut. ¿Quin exemple de normalització lingüística i de civisme hem de donar a la ciutadania si l’administració local és la primera en incomplir les seues normatives? Tot això passa per posar a gestionar les xarxes socials públiques a persones amb perfils pocs professionals i totalment partidistes que no saben distingir entre allò que és de tots i allò que és ideologia”.

D’altra banda, Compromís ha anunciat que demanarà empar al Síndic de Greuges per l’ús partidista de les pàgines i perfils oficials de l’Ajuntament de Gandia, perquè consideren que el govern local del PP de Gandia falta sistemàticament als principis bàsics de pluralitat i dret a la informació de la ciutadania i fa un ús indegut i partidista de les xarxes socials. “Estem farts que el PP utilitze els mitjans i les xarxes institucionals com si del seu ‘cortijo’ es tractara per oferir informació sectària i parcial i atacar els que fem ús del nostre manament democràtic de fiscalitzar la gestió del govern. Ara entenem el que fa tanta gent treballant al gabinet de comunicació de Torró”.

Arxivat en: Participació Ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *