Compromís mostrarà el seu malestar al Govern Central per la política d’empadronament de l’Ajuntament de Gandia, mitjançant el seu diputat al Congrés, Joan Baldoví.

Conviden la ciutadania a participar de la concentració en rebuig a les “declaracions racistes” de l’alcalde, prevista per aquesta vesprada, a les 19.30 h, davant l’Ajuntament de Gandia.

Gandia, 9 de gener de 2015.-

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha volgut eixir al pas arran de les declaracions de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, en què afirmava que “si a Espanya s’aplicara la política d’empadronament de Gandia, l’assassí del policia nacional Francisco Javier Ortega seria al seu país o a la presó”.

Les declaracions de Torró parteixen de la decisió d’enviar a la policia tots aquells ciutadans ‘extrangers’ que volgueren registrar-se a la ciutat, malgrat el suggeriment de la Síndic de Greuges d’anul·lar aquest tràmit policial. Compromís ha tornat a demanar a l’alcalde que retire la seua proposta d’empadronament i demane disculpes a la ciutadania pel llenguatge “ofensiu” emprat cap al veïnat nouvingut.

La portaveu Lorena Milvaques ha explicat que “no ens podem acostumar que l’alcalde d’esta ciutat tracte les persones immigrants com a radicals i delinqüents. Per a ell, les úniques persones que provoquen actes delictius són els immigrants. No podem permetre que un representant públic faça esta mena de declaracions, intentant vincular immigració amb delinqüència”.

D’altra banda, no és la primera vegada que la nostra ciutat apareix a la premsa de tot l’estat vinculada a una imatge negativa a causa de les decisions i declaracions de l’alcalde (desmantellament de monuments i jardins, la marca “Gandia Shore” a les fires de turisme internacional), i en este cas, ha estat lligada a la seua xenofòbia, un fet que ens resulta especialment greu. I més, si tenim en compte que es tracta del màxim representant de l’administració local el qui introduïsca un discurs de caire xenòfob,“el qual ha de garantir la convivència i el respecte als drets fonamentals del seu veïnat”.

“Tenim un govern que no governa per a tota la ciutadania. Sense idees i que contínuament està enfrontant-se a la ciutadania a la qual hauria de servir. Torró no hauria ni de continuar els cinc mesos que li queden d’alcalde”.