Per a Compromís el fet que el govern local demane l’avançament de 4 milions d’euros a l’Estat és una símptoma de l’agonia econòmica de l’Ajuntament.

Alerten del perill que el PP es gaste aquests ingressos i faça impossible fer front als compromisos econòmics fins acabar l’any.

FACUND PUIG: “Ara entenem per què es neguen a presentar els informes de morositat del darrer semestre de 2014, el compte general de 2013 o la liquidació de 2014. La situació és gravíssima i Torró no vol que es conega abans de les eleccions, a pesar de l’obligatorietat legal de fer pública aquestes informacions”.

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha alertat hui del perill de demanar l’avançament dels ingressos de l’Estat, tal i com ha anunciat el govern del PP. Concretament, 4 milions d’euros. El regidor, Facund Puig, ha recordat que els ingressos s’hi realitzen mes a mes i es gasten també mensualment. “Si Torró se’ls gasta ara, perquè sembla que no pot fer front a les nòmines, pot deixar sense recursos les arques municipals fins a finals de legislatura, impossibilitant fer front als compromisos econòmics”.

I és que per a Compromís aquesta és la símptoma de l’agonia econòmica que el PP s’afanya a amagar fins que passen les eleccions municipals.“Però, què passarà després? Qui pagarà?”.

Puig ha posat altres exemples, com ara que el govern amague sistemàticament informació econòmica, tot i la obligatorietat legal de fer-la pública. És el cas dels informes de morositat, el deute a proveïdors, que no es presenta des de juny de 2014, i en el qual l’endeutament a les empreses era superior als 30 milions d’euros, “amb la qual cosa sospitem que la quantitat pot ser molt més elevada”.

D’igual manera, l’oposició continua a l’espera que es presente el Compte General de 2013, que inclou factures de despeses d’eixe exercici i ‘reparos’ de legalitat de l’Interventor, “raó per la qual també ens amagarien aquest document”.

A més, Puig també ha recordat que la llei obligava a presentar a finals de febrer d’enguany la liquidació de 2014, al primer Ple que es celebrara. “Anem cap a la segona sessió plenària i la informació no ha estat donada a conèixer. Des de Compromís considerem que la situació econòmica de l’Ajuntament de Gandia és molt més greu i per això Torró intenta ocultar-la abans de les eleccions municipals. I això és d’una irresponsabilitat extrema”.