setmana2016gandia

  • L’agenda d’activitats que envolta els prestigiosos Premis Literaris Ciutat de Gandia transcorre de l’11 al 27 de novembre amb exposicions, presentacions de llibres, recitals, contacontes, gastronomia, lectures… Podeu descarregar la programació des d’ací.

  • L’acte de lliurament dels guardons del XXXIX Joanot Martorell de Narrativa i el LIV Ausiàs March de Poesia tindrà lloc el 25 de novembre, en el marc del recital de Maria del Mar Bonet, tot just coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

El regidor de Cultura, Joan Muñoz, la Vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques i la tècnica de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, l’IMAB, Gisela Sendra, han presentat aquest matí l’extensa programació d’actes de la Setmana Literària de Gandia 2016. De l’11 al 27 de novembre s’hi ha programat exposicions, presentacions de llibres, recitals, contacontes, gastronomia, lectures… Tot un seguit de propostes que envolten els reconeguts Premis Literaris Ciutat de Gandia, que tindran lloc el 25 de novembre, a les 20 hores, en el marc de l’esperat recital de la cantautora mallorquina, Maria del Mar Bonet.

Precisament la coincidència d’eixe dia amb la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones ha dut a l’IMAB i al departament de Cultura a dedicat l’edició d’enguany a la dona i incorpora també al programa part de les activitats previstes pel Departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives al voltant de la violència de gènere.

Les activitats es van iniciar ja el 29 d’octubre passat amb l’exposició “Les dones d’Ausiàs March”.

PROGRAMA

Divendres 11

21.30 h – Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Sala d’exposicions.

Visita nocturna a l’exposició “Les dones d’Ausiàs March”, guiada per l’autora, amb música en directe de la Coral Veles e Vents, lectura de poemes i il·luminació especial de la sala. Una exposició de pintures de Rosa Mascarell Dauder, acompanyades de textos de Rafa Gomar, inspirades en el món de les dones del quatre-cents.

Oberta fins al 27 de novembre. Horari: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 h i de 17.30 a 20.00 h; diumenges, de 18.00 a 20.00 h / Visita guiada per a tots els públics el divendres 4, a les 18.30h (sense reserva). Trobada amb els autors el dissabte 5, a les 12.00 h. Visites guiades per a grups (prèvia reserva al telèfon 699 407 652 o c/e: [email protected] i casa deCultura).

Dissabte 12

12.00 h – Biblioteca Central. Claustre

Entre dones (Balandra Edicions, 2016). Recull de 10 relats escrits per autores valencianes actuals: Raquel Ricart, Núria Cadenes, Isabel Canet Ferrer, Carme Manuel, Pepa Guardiola, Isabel Garcia Canet, Lliris Picó, Mercé Climent, Anna Moner i Maria Josep Escrivà. Amb un epíleg de Maria Lacuesta, especialista en literatura de gènere. Aquest dissabte, algunes de les autores conversen amb Puri Naya.

Organitza: Saforíssims SL

Dilluns 14

19.30 h – Biblioteca Central. Claustre

“El Llibre Valencià”. Inauguració de l’exposició. Un recorregut pel llibre valencià des del còdex fins al llibre digital, amb aportacions de l’Arxiu Històric Municipal de Gandia. Oberta fins al 26 de novembre. Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 21.00 h; dissabtes, de 10.00 a 13.00 h

Organitza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Col·labora: Arxiu Històric Municipal de Gandia

Divendres 18

19.30 h – Teatre Serrano, sala B

Homenatge al Tirant lo Blanc. Lectura infantil col·lectiva de diferents fragments del Tirant, a càrrec de les falleres majors, autoritats, reines i presidents infantils, Cort d’honor i convidats especials.

Organitza: Federació de Falles de Gandia

Dissabte 19

19.00 h – Palau Ducal

V Nit de contes al Palau. Una selecció de relats de les escriptores Esperança Camps i Raquel Ricart, amb l’acompanyament musical del Quintet de Vent de l’Aula de Cambra i el guitarrista David López Matoses, del Centre Professional de Música Districte Marítim del Grau de Gandia, i amb la participació d’alumnes de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, que llegiran microrelats premiats en el concurs Tirant@net: Sara Lloret, Marc Mañó, Yassin El Arfaqui, Sira Pellicer, Carmina Gregori i Andrei Radulescu, coordinats pels professors Mercé Morell i Joan Marí. Presenta i coordina l’acte: Rafa Gomar

Organitza: Saforíssims SL i Rafa Gomar

Diumenge 20

19.30 h – Teatre Serrano

XX Homenatge a la Paraula. Silenciades. Espectacle literari i teatral, dirigit per Ruth Palonés. Preu: 5 euros (inclou el llibre editat per a l’ocasió).

Organitza: CEIC Alfons el Vell

Dimecres 23

17.45 h – Biblioteca Infantil i Juvenil (afegir al fullet?)

Germà fanal. Contacontes. Per a públic infantil, a càrrec de Xusa Miñana.

19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Germà fanal. Presentació del llibre a càrrec dels autors: Ignasi Mora (textos), Pablo Durà (il·lustracions) i Pau Álvarez López, d’Edicions 96.

Dijous 24

A partir de les 20.30 h – Centre Històric-Raval i Prado

Destapa’t amb la literatura. En la Ruta del Destapa’t, podrem degustar tapes inspirades en els nostres clàssics.

Locals que hi participen: Blanc i Negre, Casa Sanchis (La Tulipa), El Raconet de Pere, Esquina Sur, Foc i Flames, Gran Torino, La Llimera, La Moreria del Raval, La Pureta, Mercat Bar, Plaza, Primera Estació i Visconti.

Divendres 25. Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

9.30 h – IES Tirant lo Blanc.

Tirant@net, lectura dels microrelats guanyadors de l’actual edició del concurs, dirigit a estudiants de secundària i batxillerat sobre la violència de gènere. Coordinen: Mercé Morell Gregori, professora, i Joan Marí, professor, ambdós pertanyents a l’Associació Tirantianes.

Organitza: IES Tirant lo Blanc. Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia

13.00 h – Plaça Major

Lectura del Manifest contra la Violència de Gènere

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia

20.00 h – Teatre Serrano

RECITAL de MARIA DEL MAR BONET, qui, amb Dani Espasa al piano, repassarà algunes de les peces més emblemàtiques del seu extens cançoner i cantarà els poetes que ha musicat, incloent-hi diversos poemes de Ramon Llull amb motiu de la commemoració del VII Centenari de la seua mort. En el mateix acte tindrà lloc el Lliurament dels PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2016

Organitza: Teatre Serrano. Venda d’entrades: www.teatreserrano.es · Preus: 15, 12 i 8 euros.

Dissabte 26 i diumenge 27

II TROBADA DE PROFESSORAT DE VALENCIÀ