Xavier Ródenas: “cal implicar també el sector privat en la promoció i conservació de l’entorn i el territori”

24112016-rdp-platja-natura

  • Fem balanç del programa ‘Platja Natura 2016′ : més de 400 persones es van acollir a les visites guiades a l’Auir, la Cova del Parpalló i els centres d’interpretació de l’Aula de la Natura i Parpalló Borrell durant l’estiu passat.

  • Ródenas ha agraït la col·laboració de l’Hotel Bayren i ha anunciat que per a la pròxima edició es buscarà ampliar l’oferta de visites i microbusos, així com la col·laboració del sector empresarial i altres administracions públiques.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ròdenas, acompanyat del director de l’Hotel Bayren, de la cadena NH Hoteles, Vicente Frasquet, ha fet balanç aquest matí de la segona edició del programa Platja Natura, impulsat per l’Ajuntament de Gandia durant els mesos d’estiu i que vincula la Platja i el Medi Ambient, per tal d’ampliar l’oferta turística i plantejar altres modalitats de turisme, alternatives al sol i platja i per a tots els públics. “La primera edició la vam plantejar de forma experimental i va ser un èxit amb més de 200 persones que tingueren l’oportunitat de conèixer els entorns naturals i els centres d’interpretació dels Ullals de l’Alqueria del Duc-Marjal de Gandia i el Paratge Natural Parpalló-Borrell, a un dels jaciments prehistòrics més importants del Paleolític Superior, la Cova Parpalló. L’estiu passat vam decidir duplicar l’oferta amb 5 eixides setmanals, al mes d’agost, i 2 al juliol i el setembre. A les visites guiades també hi vam afegir la platja de l’Auir i el tast de productes de proximitat. A més de la creació de l’Espai Platja Natura a la façana marítima amb concerts, tallers de reciclatge, documentals, presentacions de llibres… I estem més que satisfets, perquè també hem duplicat el nombre de visitants”.

Així, més de 400 persones es van acollir a la iniciativa que recollia als turistes en un microbús des de les oficines de turisme mateix. El 71% eren adults i el 29 % restant menors, el que demostra que s’ha consolidat com una activitat familiar. També es va crear una pàgina Facebook a l’abast de 5.000 usuaris. 

Com a novetat, la darrera edició s’hi va implicar la iniciativa privada, amb la col·laboració econòmica de l’Hotel Bayren que va aportar 1.000 € (sobre un pressupost de 14.000 €. El cost per a l’Ajuntament és al voltant dels 7-8.000 €). És per aquesta raó, que Ródenas ha volgut donar-li les gràcies públicament i ha destacat que “l’objectiu del govern local és implicar també al sector privat en la promoció i conservació del seu entorn i el seu territori. Esperem mantindre i ampliar la col·laboració”.

Per la seua banda, Frasquet ha agraït la iniciativa i ha assenyalat que cada vegada hi ha més clients “que busquen alguna cosa més que l’oferta de sol i platja. La gent ha quedat encantada amb estes propostes i ha volgut repetir. Tot el que s’inverteix ens acaba retornant. Hem de ser conscients que el sector vivim de la natura, començant per la platja”.

L’èxit del programa ha fet que el regidor de Més Gandia anuncie que continuarà amb més edicions, en les quals es buscarà ampliar l’oferta de visites, el nombre de microbusos, així com una major implicació d’altres administracions i del sector empresarial.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *