Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, l’àrea de Diversitat ha presentat aquest cartell que apareixerà als espais municipals de la ciutat.

 A les portes de l’Ajuntament s’hi ha llegit un manifest reivindicatiu i s’ha desplegat la bandera de l’arc de Sant Martí, símbol dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. A més de les autoritats municipals i col·lectius LGTBI, l’acte ha comptat amb la presència del Director General de Diversitat, José de Lamo.

 La programació de la Gandia Pride, Orgull Gandia ha finalitzat durant la nit amb la sessió gratuïta de curtmetratges de temàtica LGTBI organitzada per Mostra’t Gandia. 

 

 Gandia ha celebrat el matí del 27 de juny el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, recta final a la II Gandia Pride, Orgull Gandia que es va iniciar el 5 de juny passat. L’acte ha comptat amb la presència, a més de les autoritats municipals i representants de col·lectius LGTBI de la ciutat, del Director General de l’Agència Valenciana per a la Igualtat i la Diversitat, José de Lamo.

Així, la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha presentat als mitjans de comunicació els cartells que lluiran d’ara endavant a tots els edificis municipals, amb el missatge: Espai segur i lliure de masclisme i lgtbifòbia”. “Aquests cartells romandran a la casa de totes i tots, de la ciutadania, per mostrar a tot el qui ens visita i recordar al veïnat que aquesta ciutat se sent orgullosa de la seua diversitat. Que a Gandia no té cabuda cap tipus de violència, tampoc l’afectivo-sexual i de gènere. La nostra implicació com a administració va més enllà de la lectura d’un manifest una vegada a l’any. Ho fem ajudant a la visibilitat del col·lectiu LGTBI, treballant en polítiques i plans d’igualtat real i que lluiten contra la lgtbifòbia encara existent.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha remarcat que la gent ha de sentir-se orgullosa de ser com és i manifestar-ho sense por. També ens sentim orgullosos d’una ciutat diversa, rica en llibertat d’amar lliurement i ser feliç”.

De Lamo ha recordat que Gandia fa molts anys que és un referent en diversitat, abans fins i tot que molts municipis s’implicaren. És important el suport de la Generalitat a Gandia en un dia per a sentir-nos orgulloses d’una lluita que compleix 40 anys a l’estat i a la que encara li queda molt de camí per fer. Les administracions, marcant els seus espais lliures de discriminació han de donar exemple a la ciutadania, perquè respecte la diversitat. Especialment als col·lectius més vulnerables: els joves, que continuen patint assetjament escolar. O les persones majors, les quals després de 40 anys de persecucions durant la dictadura es senten abandonades. També les persones trans, les quals reclamen un reconeixement als seus drets, tal i com hem fet des de la Generalitat.

Tot seguit, s’ha procedit a la lectura del manifest i la penjada de la bandera de l’arc de sant Martí al balcó de l’Ajuntament. El manifest, que ha llegit l’activista pels dret LGTBI, Merce Alcudia, ha estat signat per l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, Associació Cultural Poliqroma, CLGS, Plataforma Mujeres por la Dignidad, la Fundación Daniela i el Consell dels Joves de Gandia. En ell es reclama, entre altres aspectes:

-Lleis estatal i autonòmica contra la LGTBIfòbia i per la igualtat efectiva i no discriminació.

-La despatologització trans per l’ONU i la resta d’organismes internacionals.

-Una implementació efectiva i ràpida de la Llei integral trans a la Comunitat Valenciana.

-Un pla coordinat de lluita contra el VIH/Sida i d’acció contra la serofòbia.

-Un compromís institucional i de la societat contra totes les agressions masclistes i LGTBIfòbiques.

-Que es dote als Ajuntaments de majors competències i suficients mitjans i recursos per a, amb col·laboració junt als Governs Central i Autonòmic, assegurar la implementació adequada de polítiques d’igualtat i, així, garantir la igualtat efectiva de les persones.

-La posada en marxa de projectes per acabar amb la LGTBIfòbia a l’Ensenyament, la Salut, l’àmbit jurídic, el laboral o l’esport; i la formació del personal tècnic de la societat en igualtat en la diversitat i valors democràtics.

-I la retirada de tot tipus de subvenció, ajuda pública o tolerància social cap a qualsevol organització, associació, empresa o individu que fomente els discursos d’odi i LGTBIfòbia.

Perquè arribarà el dia en que, per tot arreu del món, conviurem en llibertat, amb respecte, sense discriminacions ni agressions. Per això, des de Gandia volem cridar: “per un món lliure per ser com som””.

La Gandia Pride Orgull Gandia ha finalitzat durant la nit amb la sessió de curtmetratges LGTBI organitzada per “Mostra’rt Gandia”. A les 22:00 hores, al jardí de la Marquesa.