L’espectacle és un homenatge a les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

 Premi Max 2017 al millor espectacle de carrer i a la millor música original, entre altres prestigiosos guardons, es representarà el divendres, 29 de setembre, a les 20 h i 23 h, a la plaça Major

Es tracta d’un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines professionals que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment, la poesia o la força i les emocions.

La Fira i Festes de la Capitalitat Cultural Valenciana havia d’inaugurar-se amb un espectacle de primer nivell. La vicealcaldessa, Lorena Milvaques, el regidor de Cultura, Joan Muñoz, i Joan Santacreu, director de l’espectacle, han presentat MULÏER, de la companyia Maduixa Teatre i que es representarà el divendres 29 de setembre en dues sessions, a les 20 h i 23 h, a la plaça Major de Gandia.

La vicealcaldessa i responsable de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives ha assegurat que l’espectacle segueix la filosofia del govern local que busca una oferta cultural de primer nivell, per a tots els públics i, a més, amb una temàtica que ens agrada treballar de forma transversal, com és la igualtat. Per això, vull agrair públicament a Joan i al departament de Cultura la proposta i a Maduixa Teatre per reivindicar el paper de la dona a través de l’art.

Es tracta d’un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines professionals que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment, la poesia o la força i les emocions. I ve avalat res més que amb prestigiosos guardons teatrals com el Premi MAX al Millor espectacle de carrer (2017), Premi Max a la Millor Composició Musical (2017), Premi Umore Azoka al Millor espectacle (2017) i Premi Moritz a la Millor estrena Fira de Tàrrega (2016). Ha realitzat ja 70 representacions a Espanya, França, Holanda, Alemanya i molt prompte viatjarà al Regne Unit. Precisament, el regidor de Cultura va descobrir l’espectacle l’any passat quan es va estrenar a la Fira de Tàrrega de teatre al carrer “i em vaig quedar meravellat, a l’igual per el públic. Des d’aleshores que hem treballat per portar-lo a Gandia, sobretot l’any que celebra la Capitalitat Cultural”.

“Mulïer” és un homenatge a les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat. ”Durant un any hem investigat per buscar l’equilibri entre la dansa, la música, les emocions… És un repte de superació. Parla de tots els arquetips de la figura femenina, anul·lada al llarg de la història. Hi veurem dones amb moltes capes que aniran alliberant al llarg de la representació. Els moviments son alliberadors. És un espectacle emocional que arribarà als espectadors”, ha assegurat el seu director.