Primer Consell Sectorial LGTBI de Gandia

Lorena Milvaques: “És un dia històric, però no ens quedem en la foto, ja que hi ha molta feina per davant. Tenim la voluntat de demostrar que una ciutat orgullosa de ser diversa és una societat rica”.

El Pla Municipal per la Diversitat i la creació de la Comissió Interinstitucional contra la LGTBIfòbia seran els grans reptes del Consell Sectorial LGTBI de Gandia

Ahir es constituïa formalment el primer Consell per la Diversitat LGTBI de Gandia amb aquests dos objectius fonamentals, així com treballar des de l’educació als centres i la formació de professorat i altres professionals sanitaris, policials, de les administracions, etc…

Està integrada per representants dels col·lectius LGTBI de Gandia i la comarca, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, els grups polítics municipals, així com col·lectius que des de diferents àmbits treballen la Diversitat (comunitat educativa, agents socials, sanitaris, ONG’s, mitjans de comunicació, etc…)

 

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, presidia ahir la constitució formal del primer Consell Sectorial LGTBI, per la diversitat, de la ciutat de Gandia. Un òrgan formal administratiu on s’hi troben representants dels col·lectius LGTBI de Gandia i la comarca, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, així com col·lectius que des de diferents àmbits treballen la Diversitat (comunitat educativa, agents socials, sanitaris, etc…): Un representant de cada grup polític municipal, associacions LGTBI de la ciutat (CLGS, Independence Gay, Mujeres por la Dignidad, Associació Cultural Poliqroma); ONG’s amb implantació a la ciutat que tinguen entre les seues finalitats les de potenciar la diversitat immigrant en tots els seus aspectes: Creu Roja Gandia; Defensor de la Ciutadania; Tècniques de l’Àrea de Diversitat de l’Ajuntament de Gandia; Sindicats de la ciutat: UGT, CCOO; Coordinadora d’AMPES; Consell Escolar Municipal; Universitats de Gandia; UPV i UV; Membres de qualsevol altra associació, col·lectiu o entitat de la ciutat de Gandia, que promoguen polítiques igualitàries i de diversitat: Consell dels Joves de Gandia, Fundación Daniela i la web comunitatgay.com.

 

“És un dia històric, però no ens quedem en la foto, ja que hi ha molta feina per davant. Hem d’aconseguir que la diversitat siga vista des de la normalitat, acabar amb la LGTBIFòbia. Tenim la voluntat de demostrar que una ciutat orgullosa de ser diversa és una societat rica”, ha assegurat Milvaques, qui ha destacat dos objectius bàsics que s’abordaran al consell:

En primer lloc, la redacció i aprovació, abans que finalitze la legislatura, del Pla Municipal per la Diversitat LGTBI. Pioner a la ciutat de Gandia i un dels primers del territori valencià. “En ell abordarem la diversitat de forma transversal, des de totes les àrees de l’administració i la societat”.

El segon gran repte és al creació d’una Comissió Interinstitucional contra la LGTBIfòbia, integrada, entre d’altres, per: Sistema sanitari (Hospital de Gandia); Sistema Judicial (Jutjats de Gandia); Sistema Policial (representants dels cossos de seguretat de la ciutat); Centre de la Diversitat (tècnic/a, coordinador/a, regidor/a); representants d’associacions LGTBI; AMPES i Consell Escolar Municipal… “Una comissió que marque els protocols d’actuació i els pose a l’abast de les administracions, centres educatius… I de les persones que puguen ser víctimes de la LGTBIfòbia”.

      

Altres objectius són:

  • Estimular la participació i l’associacionisme dels col·lectius LGTBI, facilitant la informació, la difusió, el suport i l’assessorament oportuns en cada un dels àmbits socials que representen les seues distintes necessitats intergeneracionals.
  • Assessorar els òrgans de l’Ajuntament de Gandia en matèria d’Igualtat i Polítiques de Diversitat, i formular propostes per a millorar el Centre de Diversitat, així com les necessàries en qualsevol àrea.
  • Conèixer i debatre les actuacions municipals que contribueixen a promoure la presència dels col·lectius LGTBI en la societat, en tots els àmbits (social, cultural, polític, laboral, empresarial, investigador, etc.) i atendre específicament aquelles persones que pateixen situacions greus, amb l’ajuda de personal especialitzat del Centre de la Diversitat.
  • Impulsar la coordinació, col·laboració i cooperació entre les associacions, les entitats i les institucions, ja siguen públiques o privades, que realitzen activitats per a la promoció dels col·lectius LGTBI.
  • Recollir les demandes socials derivades dels diferents sectors i col·lectius socials.
  • Estudiar i emetre informes sobre temes d’interés per als col·lectius LGTBI, a fi de contribuir als canvis que ens conduïsquen a una societat més justa i solidària, emprant, amb aquesta finalitat, la divulgació i la sensibilització ciutadana.
  • Proposar la realització de debats i campanyes innovadores que facen visibles les idees, les formes de fer i la veu dels col·lectius LGTBI…

 

“Evidentment, treballar en dos pilars fonamentals com són l’educació des de la base, l’escola (en breu ja presentarem un projecte en aquest sentit), i la formació dels professionals que es troben amb situacions de diversitat: docents, sanitaris, policies, funcionaris de l’administració local, etc… I tot això unit a les activitats lúdiques i commemoratives dels drets LGTBI, moltes de les quals ja s’han posat en marxa aquesta legislatura, com ara la celebració de les dues edicions de l’Orgull Gandia, el Dia de la Visibilitat Lèsbica, Trans, Bisexual… o contra la LGTBIfòbia. Activitats que ens recorden que, malauradament, encara hem d’eixir al carrer per reivindicar la normalització i denunciar la violència que s’exerceix contra les persones per la seua identitat de gènere, orientació sexual… Pel dret a estimar amb llibertat, al cap i a la fi”.

Arxivat en: Moviments Socials, Participació Ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *