Laura Morant: “El PP ha mentit i ha creat alarma entre les persones usuàries de les Escoletes. És una irresponsabilitat greu i cal que demane disculpes públiques”

– La regidora de Polítiques Educatives ha desmentit novament que estiga cobrant-se als pares i mares pel material, llibres o el manteniment del centre. 

– Un informe de la nova empresa que gestiona de forma provisional el servei ho confirma i alerta que l’anterior adjudicatària “s’ha apropiat indegudament de vora 64.000 € que hauríem d’estar gestionant des de la nova gerència en benefici de tot l’alumnat”. L’Ajuntament exigirà el retorn o farà ús de la fiança dipositada.

– L’adjudicatària assegura que ha assumit, sense cost per als usuaris, una inversió aproximada de 76.000 euros.

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, ha tornat a desmentir públicament el que considera noves falsedats del Grup Municipal del PP i de la regidora Marta Cháfer, ex responsable d’Educació, al voltant de la nova gestió provisional de les Escoletes Infantils Municipals. “Primer deien que s’anaven a pujar els preus, fals. Que no se prestaria el servei. També mentida. I ara acusen la nova adjudicatària de cobrar novament el material, llibres i pel manteniment del centre. Això no és només fals, sinó molt greu. Mai, ni ara, ni quan gestionava l’altra empresa, es cobrava els usuaris pel manteniment del centre i això la senyora Cháfer ho hauria de saber. Hi ha una taxa de 30 € per manteniment de reserva de matrícula, que només afecta 10 alumnes. Únicament es demana la compra de ‘babys’ per valor de 18 €”.  Per aquesta raó, Morant considera d’una greu irresponsabilitat utilitzar els pares i mares per crear una alarma falsa i unes preocupacions innecessàries. I els ha exigit “que demanen disculpes públiques”.

 

Informe d’Escoletes Infantils “La Lluna”

La regidora de Més Gandia ha mostrat un informe elaborat per la nova empresa adjudicatària del servei de les Escoles Municipals on, no només es desmenteixen les acusacions del PP, sinó que s’alerta que “en total en les últimes setmanes GEIM s’ha apropiat indegudament d’uns 64.000 € que hauríem d’estar gestionant des de la nova gerència i que a data de hui continuem reclamant, en benefici de tot l’alumnat de Gandia”.

Així, diu l’informe que: “Enfront d’aquestes acusacions a la nova gerència, l’antiga empresa (GEIM), ha realitzat una sèrie d’actuacions que com a mínim podem definir que han estat guiades per la seua mala fe, i amb l’únic objectiu de perjudicar el correcte funcionament de les EIM de Gandia. Per a ells només ha prevalgut el torpedinar i posar pedres en el camí.
Però malgrat les seues actituds infantils i fora de lloc, no han aconseguit el seu objectiu i les EIM estan funcionant a tota marxa. Anem a detallar algunes dels seus reprovables actuacions de les últimes setmanes.


– Han cobrat i s’han apropiat indegudament de la totalitat de la matrícula, 15.500 euros, quan només els correspondria 2.300 euros ( 1 part i mitja de 10).

– Han cobrat i s’han apropiat indegudament dels 15.000 euros cobrats en concepte de material, quan només els correspondria 2.250 euros (1 part i mitja de 10). I en aquest cas, i el que és més greu, sense comprar gens de material.

– Han cobrat i s’han apropiat indegudament del cobrament per gestió del bo infantil, que ascendeix a un total de 1.750 euros, quan només els correspondria 250 € ( 1 part i mitja de 10).

– Han cobrat i s’han apropiat indegudament del 50 per cent de la mensualitat del menjador. Perquè han cobrat la totalitat del menjador d’octubre quan només ho han gestionat de l’1 al 15 d’octubre. Per tant, han cobrat 6.500 euros de més, que haurien de traspassar a la nova gerència que és qui realment ha pagat el menjador del 16 al 31 d’octubre sense cap ingrés.

– Han cobrat la totalitat de la mensualitat d’octubre, quan el seu contracte finalitzava el 15 d’octubre. Per tant, han cobrat i s’han apropiat indegudament d’uns 30.000 euros que haurien d’haver-li transferit a la nova gerència”.

L’Ajuntament demanarà explicacions a GEIM i que retorne els diners o es reserva el dret de cobrar-se’ls de la fiança dipositada per la mercantil quan es va fer càrrec del servei l’anterior legislatura.

La nova concessionària ha fet també un repàs de les principals actuacions realitzades en només 15 dies de gestió:

“- La nova gerència avançarà els 35.000 euros de les nomines i assegurances socials del 16 al 31 d’octubre de tots els treballadors/es (52) a pesar que la totalitat de la mensualitat d’octubre la va cobrar totalment GEIM, i per tant havent de ser GEIM qui l’abonara.

 

– Hem hagut d’assumir la gestió del servei de menjador de les EIM Gandia, des del dia 16 d’octubre, sense cobrar un euro del mateix, ja que GEIM va cobrar la totalitat del mes, la qual cosa ens suposarà un cost de 6.500 euros.

– Aplicarem anticipadament el descompte del bo infantil en la mensualitat d’octubre, aquesta acció suposarà un estalvi per als pares d’aproximadament 25.000 euros mensuals i açò malgrat no haver-se publicat les llistes definitives, assumint el cost de la gestió la nova gerència.

– La nova empresa està dotant àmpliament de material les Escoletes, a pesar que l’anterior empresa GEIM va cobrar anticipadament tot l’any de material al setembre i no va comprar-ne. Per tant, tota la compra de material l’està anticipant totalment la nova gerència, sense repercutir ni un cèntim en els pares dels alumnes. Açò ha suposat una inversió inicial d’uns 4.000 euros.

– Amb la nova empresa només serà obligatori per a tots els alumnes el baby que té un mínim cost de 18 euros per alumne. L’equip d’hivern tindrà un caràcter voluntari i no obligatori.


-La nova gestió no cobra ni cobrarà quantitat alguna per manteniment de centre. Solament es cobren 30 euros mensuals per manteniment i reserva de plaça a aquells alumnes matriculats i que tenen dret al bo infantil i que no estan assistint a les EIM. Aquest és el seu únic cost i estem parlant d’uns 10 alumnes d’un total de 350, és a dir al voltant d’un 3 % del total.


-La nova gerència ha assumit totalment la implementació de la APP “ESSEMPTIA” que suposa un nou nivell de comunicació entre les famílies i les educadores de les seues filles. I tot açò des del propi mòbil. El cost íntegre ha suposat una inversió d’uns 2.000 euros que ha assumit totalment la nova gerència.

– Davant la falta i l’absència de gran quantitat d’elements i materials essencials per al bon funcionament de les EIM, la nova gerència ha dotat als 7 centres de tot el necessari per al dia a dia i tot en temps record, com per exemple congeladors, elements de parament, material de cuina, ordinadors, impressores/fotocopiadores, etc. Tot açò ha suposat una inversió de més de 7.000 euros que s’han assumit totalment per la nova gerència.

    En total hem assumit a cost 0 per als pares una inversió d’aproximadament 76.000 euros i tot açò amb el propòsit d’obrir una nova etapa en les EIM de Gandia. Volem que a partir d’ara les EIM Gandia es caracteritzen per la seua proximitat i la seua transparència. I volem que totes (empresa, treballadores, ajuntament, pares i mares) ens marquem com a objectiu el convertir-les en un referent en el nostre entorn”.

     Cal recordar que el 15 d’octubre passat finalitzava la segona prorroga (no renovable) de GEIM, l’empresa que gestionava el servei després que l’anterior govern local decidira privatitzar el servei.

L’executiu local ha recordat que el Pla d’Ajust imposat pel govern central, com a conseqüència de la situació econòmica heretada, impedeix revertir la concessió. El que sí s’ha fet és obrir un concurs públic (l’anterior va ser negociat sense publicitat, sense pública concurrència) al qual es van presentar quatre empreses. Es valorava un 50% el projecte educatiu i un altre 50% la proposta econòmica. Finalment, l’empresa guanyadora, “Escoletes Infantils La Lluna”, gestionarà de forma provisional, mitjançant un contracte menor, el servei, mentrestant es resol el recurs que ja ha anunciat l’anterior mercantil i s’acredita la seua solvència. El recurs impossibilita també que, de moment, s’aplique la rebaixa en la tarifa de preus guanyadora del concurs públic.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *