La Generalitat concedeix 600.000 € per a la contractació de 36 persones al Taller Ocupacional Sendes Urbanes III  

 

– La tercera fase del projecte de l’àrea de Polítiques Econòmiques inclou les especialitats formatives d’Infraestructures de jardins, Treball d’obra en instal·lacions i manteniment en entorns urbans i Interpretació i Educació Mediambiental. En acabar, l’alumnat tindrà un Certificat de Professionalitat.

– Està dirigit a aturats majors de 25 anys inscrits al Servef. Es contractaran 30 persones durant un període d’1 any, des de desembre del 2017 fins al mateix mes del 2018. Les interessades han de dirigir-se, fins al 3 de novembre, a les oficines municipals de l’Urbalab, al c/ Fundació Vicent Ferrer, 6 (darrere del Jardí de la Marquesa. Plaça Prado). Més informació: 96296 96 97 o urbalabgandia.com.

– El Servef farà la selecció entre les persones inscrites. També realitzarà una oferta pública per a la selecció i contractació de les 6 persones que formaran l’equip tècnic i docent.

– Aquest taller es la continuació del TO Sendes Urbanes de Gandia I i II, el qual té per objecte el disseny, la rehabilitació i la promoció de una Xarxa de Sendes Urbanes de Gandia, que s’inicien des de diferents punts de l’espai urbà de la ciutat i penetren en els espais i zones naturals de l’entorn, amb l’objecte de posar en valor d’una manera fàcil i accessible a qualsevol públic els espais naturals pròxims a la ciutat. I s’emmarca dins el projecte de ciutat conegut com a Anella Verda.

La Generalitat Valenciana, mitjançat la direcció general d’Ocupació (Servef) ha tornat a confiar al projecte elaborat per l’àrea de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia anomenat Taller Ocupacional Sendes Urbanes. En aquest cas, l’ha tornat a subvencionar amb 582.000 € per tal d’encetar una tercera fase. Això permetrà fer un contracte de formació a 30 persones aturades majors de 25 anys, que estiguen inscrites al Servef, durant un període de 12 mesos, des de desembre de 2017 fins desembre de 2018.

Ho ha anunciat aquest matí, la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, acompanyada del regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas.

El taller inclou les especialitats formatives d’Infraestructures de jardins, Treball d’obra en instal·lacions i manteniment en entorns urbans. I, com a novetat, Interpretació i Educació Mediambiental. En acabar, l’alumnat tindrà un Certificat de Professionalitat. Les persones interessades han de dirigir-se, fins al 3 de novembre, a les oficines municipals de l’Urbalab (c/ Fundació Vicent Ferrer, 6). El Servef farà la selecció entre les persones inscrites a l’Ajuntament. També realitzarà una oferta pública per a la selecció i contractació de les 6 que formaran l’equip tècnic i docent.

“El Programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a que va dirigit, a través de la realització d’obres o serveis d’interès general i/o social que possibiliten a l’alumnat/ treballador/a la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge, que junt amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral”, ha recordat Izquierdo.

Aquest taller es continuació del TO Sendes Urbanes de Gandia I i II, el qual té per objecte el disseny, la rehabilitació i la promoció de una Xarxa de Sendes Urbanes de Gandia, que s’inicien a diferents punts de l’espai urbà de la ciutat i penetren en els espais i zones naturals de l’entorn, amb l’objecte de posar en valor d’una manera fàcil i accessible a qualsevol públic els espais naturals pròxims a la ciutat. Així, el projecte global, emmarcat dins l’Anella Verda, contempla 8 itineraris. Fins al moment s’ha treballat en 2 sendes, la de la zona del cementeri i el castell del Bairén. I entre les dues fases s’ha actuat també al passeig del riu i s’ha preparat la senyalització final i la comunicació de les 8 sendes.

El projecte permet realçar les zones verdes i naturals que existeixen en el terme municipal, potenciant el manteniment i respecte dels singulars ecosistemes existents. Es configura com un producte turístic alternatiu i complementari al tradicional de sol i platja (turisme natural, lúdic i de salut) de fàcil accés i dirigit tant a la ciutadania com als visitants de la ciutat. “Hem reconvertit zones marginades mediambientalment de la perifèria, transformant recorreguts que ja existien en espais verds agradables. Millorem trajectes i connectem la natura de la periurbanitat amb la ciutat”, ha destacat Ródenas.

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *