– L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia, conjuntament amb la Generalitat, el Cefire Gandia i amb la col·laboració del Campus Gandia de la Universitat Politècnica, organitza les IV Jornades de Coeducació i prevenció de la violència de gènere.
– Tindran lloc el 15 i 16 de novembre a la Sala de Conferències 1 del Campus Gandia de la UPV. Són gratuïtes.
– Pretenen propiciar un lloc de trobada per a l’intercanvi d’iniciatives i experiències encaminades a proporcionar a la comunitat educativa una visió actualitzada que responga als canvis socials i les necessitats educatives per a la igualtat.
Demà dimecres, i durant dos dies, es desenvoluparà al Campus Gandia de la UPV les “IV Jornades Coeducació i prevenció de la violència de gènere”, organitzades per l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia, conjuntament amb la Generalitat, el Cefire Gandia i amb la col·laboració del Campus Gandia de la Universitat Politècnica.
Aquestes jornades pretenen propiciar un lloc de trobada per a l’intercanvi d’iniciatives i experiències encaminades a proporcionar a la comunitat educativa una visió actualitzada que responga als canvis socials i les necessitats educatives per a la igualtat. Es tracta de crear espais d’intervenció en contextos educatius per formar i transformar alhora estudiants, docents i famílies en qüestions relacionades amb coeducació, afectivitat sexual i identitat de gènere.
Així, les ponències abordaran temàtiques com l’encaix del temps familiar i el temps escolar, com a element necessari per a la igualtat, la reivindicació de la igualtat des de l’associacionisme, el Pla estratègic de convivència escolar: una eina per als centres, la igualtat com a treball comunitari, el foment de l’amistat en entorns educatius o es presentarà el Pla d’Igualtat de l’IES Tirant lo Blanc. També hi haurà tallers simultanis.
Les jornades són gratuïtes i obertes al públic en general, però dirigides especialment al professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària.
La Vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha agraït el gran treball del CEFIRE i de les tècniques del seu departament i ha recordat l’aposta del govern local “per les polítiques de prevenció de la violència de gènere en general, des de la formació en aquest cas. Cal que la comunitat educativa, no només el professorat que coeduca els nostres fills, estiga format en igualtat i tinga els recursos necessaris per formar l’alumnat en la conscienciació contra la violència de gènere tant a les aules com fora d’elles”. En aquest sentit també ha afegit que en matèria de prevenció els docents són claus i ha animat a tothom a participar d’aquestes jornades.
Unes jornades que compten amb professionals d’excepció, com Sandra Obiol Francés, Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora en el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, a més de les experiències de col·lectius i centres educatius com Tyrius El Palmar, el Cefire de Gandia, l’IES Tirant lo Blanc, o les mestres especialistes en Pedagogia Terapèutica, Ana M. Vallés Medrano, Lidia Femenia Riera o la mestra d’Educació Infantil, Rosa Pons Molines, entre altres ponents.