– La prova té caràcter solidari i destinarà part de la recaptació a l’Associació Rosa dels Vents per ajudar les víctimes de la violència de gènere

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant juntament amb Lorena Milvaques, responsable del departament d’Igualtat, han presentat la primera edició Mitja Marató Roller Gandia que tindrà lloc a la nostra ciutat el pròxim 26 de novembre.

Lorena Milvaques, es va mostrar orgullosa per la iniciativa. “És un exemple d’una prova esportiva, que compta amb el suport de la Federació i que a més està vinculada a una causa solidària per lluitar contra la violència de gènere. El fet que les aportacions solidàries vagen a ajudar a Rosa dels Vents demostra que amb la transversalitat entre departaments de l’ajuntament, el suport de la Federació de Patinatge, que ha confiat en la ciutat, i la iniciativa dels organitzadors, podem aconseguir grans èxits per a la igualtat. És un dia per estar contents i esperem que hi haja moltes proves més d’aquest tipus a la ciutat”.

En la roda de premsa han estat també presents Salvador Català, president de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana; Marcos Estruch, representant de l’empresa organitzadora de la iniciativa; i Rosa Maria Fernández, vicepresidenta de l’Associació Rosa del Vents.

Rosa María Fernández, va voler agrair a les entitats organitzadores la part benèfica i solidària de la prova i va explicar que l’associació dóna suport a les víctimes de la violència de gènere i als seus fills. “A Rosa dels Vents volem que recuperen la il·lusió per posar en marxa projectes de futur i aconseguisquen la seua reinserció social i laboral” i ha destacat que “només educant en igualtat podem prevenir la violència de gènere. Per això es realitzen tallers en els centres educatius amb tallers que posen en relleu aquells comportaments discriminatoris cap a la dona, per tal de construir una societat millor en el futur“.

16

La prova comptarà amb tres distàncies a recórrer: 5, 10 i 21 quilòmetres. La distància més curta estarà oberta a xiquets de 5 a 11 anys que podran participar acompanyats dels seus pares, mentre que les dues distàncies restants estan obertes al públic en general i patinadors federats.

La regidora d’Esports ha explicat que la prova comptarà amb activitats d’animació i exhibicions durant la jornada i que tindrà un marcat caràcter solidari, ja que part de la recaptació es destinarà a l’Associació Rosa dels vents. “Des d’ací volem convidar a tota la ciutadania a participar i gaudir animant als patinadors, ja que la seua contribució servirà per a ajudar les víctimes de la violència de gènere“.

Lydia Morant, va remarcar la importància de la prova. “Per primera vegada, Gandia serà seu d’una prova puntuable del Campionat Autonòmic de mitja marató d’aquesta disciplina gràcies a l’aposta de la Federació Valenciana” i va voler agrair la implicació del Col·lectiu Patinar per Gandia i el Club d’Hoquei de la ciutat, ja que aportaran voluntaris i ajudaran a l’organització.

El president de la Federació Patinatge de la Comunitat Valenciana, Salvador Català, ha destacat que “per a la Federació és molt important organitzar una prova d’aquestes característiques en una ciutat com és Gandia. És la primera vegada que vam organitzar una prova d’aquestes característiques en un nucli urbà i esperem tenir continuïtat i poder repetir. Vull agrair als organitzadors, a l’ajuntament i a la Federació Espanyola la feina que han realitzat perquè la prova puga realitzar-se“.

Per la seua banda, Marcos Estruch ha explicat que “Gandia té molta afició al patinatge i és una ciutat que va més enllà del futbol o el bàsquet. Volem que siga una festa del patinatge”. “Per animar la jornada hem decidit fer uns duels en què competirà un cavall contra un patinador i un ciclista contra el cavall. Es tracta de donar una mica d’espectacle i que la gent gaudisca mentre esperem al lliurament de premis”.

Estruch ha destacat que ja han confirmat la seua presència patinadors de diversos punts d’Espanya com Múrcia, Albacete, Barcelona, Pamplona o Almeria i fins i tot una patinadora procedent d’Itàlia. Pel que fa a la participació femenina, l’organitzador va xifrar en un 40% la presència de dones en la carrera.

La prova per als més menuts tindrà eixida a les 10.15 hores, i tots els participants tindran la seua medalla i premi. A les 11.30 serà la eixida de la mitja marató i 5 minuts després serà el torn dels 10 quilòmetres, la prova més popular i participativa.

Les persones interessades a participar en la prova poden inscriure abans del dia 24 de novembre a www.crono4sports.es, www.mediamaratonpatines.com i la pàgina de Facebook de Mitja Marató Roller Gandia.