La Junta de Govern Local aprova la cessió definitiva a la Conselleria del solar per a l’ampliació de l’IES Ausiàs March

– Era l’última passa exigida per la Conselleria d’Educació per abordar el projecte d’ampliació. L’impagament del preu del solar i el canvi d’ús a residencial, la darrera legislatura, va endarrerir les obres.

– Morant ha lamentat la pèrdua de temps i diners per la dolenta gestió del govern anterior

– El govern local ha inclòs la rehabilitació integral i l’ampliació del centre al programa Edificant de la Generalitat. En breu serà el consistori mateix qui inicie la redacció del projecte. 

– La Junta de Govern Local també renova les ajudes, per valor de 26.000 € per al programa Jocs Escolars, al qual s’han adherit 13 centres educatius de la ciutat.

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, i el regidor d’Administració, Modernització, Govern Obert i co-portaveu del Govern local, José Manuel Prieto i han comparegut aquest matí per informar dels principals punts tractats a la Junta de Govern Local, relacionats amb l’educació.

El primer d’ells és l’aprovació de la cessió definitiva del solar contigu a l’IES Ausiàs March a la Conselleria d’Educació perquè es procedisca a l’ampliació i millora del centre. Es tracta d’un procés llarg, ja que l’actual govern s’ha vist obligat a solucionar dos aspectes que han retardat tot el tràmit. D’una banda, era necessària la titularitat municipal. Cal recordar que a causa d’una sentència del TSJCV, el consistori ha hagut de fer front al pagament de prop de 5 milions d’euros als propietaris del solar després de la negativa de pagament de l’acord per part de l’anterior govern. En total d’aquests 5 milions, 3.611.714,68 € es corresponen amb la sentència del TSJCV i prop d’1,3 milions d’euros més corresponen a interessos de demora.

A més, durant l’anterior legislatura l’executiu del PP va canviar l’ús del sòl del solar a residencial, el que va impossibilitar que es pogués produir la cessió i ha estat ara, quan s’han canviat els usos, quan aquest pas fonamental s’ha pogut realitzar.

Morant ha lamentat la pèrdua de temps i diners per la dolenta gestió del govern anterior i ha recordat que, tant la rehabilitació integral de l’IES Ausiàs March, com la seua ampliació, s’han inclòs en el programa autonòmic Edificant. D’aquesta manera, la Conselleria d’Educació delega en l’Ajuntament la redacció del projecte, el que permetrà agilitzar els terminis. No volem parlar de dates, perquè tampoc volem jugar amb les expectatives de la comunitat educativa”.

El segon dels acords a què farem referència és l’aprovació de les subvencions directes als centres escolars i concertats de Gandia per la seua participació en els jocs escolars de la Generalitat Valenciana.

 

Jocs escolars

D’altra banda, el Teatre Serrano es va omplir dissabte passat per reconèixer als clubs, atletes i entrenadors el treball i l’esforç de tot un any. Més de 30 clubs van participar en la Gala amb els seus esportistes. En molts casos, aquests xiquets i xiquetes procedeixen dels jocs escolars, la pedrera del planter esportiu de la nostra ciutat.

Per això, la Junta de Govern Local ha acordat renovar les ajudes de 26.000 euros a les 13 escoles que participen en l’activitat.

El foment de l’esport i la vida saludable és un dels pilars sobre els quals s’assenta la política esportiva d’aquest govern. Per això, estem satisfets d’aquest acord que no només possibilita una nova edició dels jocs escolars, sinó que mostra el ferm suport de l’actual executiu a la pràctica esportiva entre els més menuts com a eina per construir una societat més saludable”, han assegurat.

 

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *