Gandia dóna la benvinguda a la fibra òptica que multiplica per 10 la velocitat de navegació

– Telefónica ja ha finalitzat el desplegament en els polígons i també a bona part del centre de la ciutat i un branc fins al Grau, on es continuarà en una segona fase juntament la zona industrial de El Real. Està previst que a partir de l’any que ve també arribe progressivament a tots els barris. La inversió aproximada ha estat de 3 milions d’euros.

– De manera urgent, s’hi actuarà en les zones amb problemes greus de cobertura: Molló de la Creu, Santa Marta, Ermita, Barranc Blanc, Montepino i Xauxa, afectant a més de 500 persones.

– La fibra òptica no sols facilitarà i millorarà l’accés a la informació digital de la ciutadania, sinó que també permetrà que les nostres empreses siguen molt més competitives.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, juntament la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo i el responsable de Màrqueting en Territori Llevant de Telefònica, Pasqual Sanchis, ha anunciat aquest matí que una part important de la ciutat ja té desplegada la fibra òptica, deixant enrere l’ADSL.

D’aquesta manera, Gandia fa un pas de gegant que la situa a l’avantguarda tecnològica de la Comunitat Valenciana i camina més ràpidament cap a la ciutat que vol ser. “Gandia, una ciutat que sempre ha sigut moderna, i des de finals de 2016 Ciutat de la Ciència i la Innovació (un reconeixement del Ministeri d’Economia), no podia permetre’s quedar-se enrere en el carro de les noves tecnologies, i ja és una ciutat adaptada a les noves a comunicacions. Esta circumstància no sols facilitarà i millorarà l’accés a la informació digital de la ciutadania, sinó que també permetrà que les seues empreses siguen molt més competitives”, ha assegurat l’Alcaldessa.

Avantatges de la fibra òptica

La velocitat, la qualitat d’Internet (millor senyal de vídeo i so) i la transacció de dades serà fins a 50 vegades millor que abans, depenent de la zona; Eliminació d’interferències; Millora de la banda ampla i de la connexió de diferents equips a la vegada; Més fiabilitat i seguretat.

Telefónica és la primera companyia que ha desplegat fibra òptica a la ciutat i, per tant, ha portat la competitivitat i ha millorat la connectivitat a Gandia. Este sistema converteix la ciutat en pionera en la comarca de la Safor en el desplegament de la fibra òptica.

Antecedents

En febrer de 2015, pocs mesos abans de les eleccions, ens desdejunàvem una mala notícia per a la nostra ciutat: Telefònica anunciava modificacions en la seua expansió i paralitzava el desenvolupament de la fibra òptica en diferents punts del mapa nacional entre els quals es trobava la nostra ciutat. Era una paralització sine die. Una notícia que afectava, fonamentalment, el sector empresarial i industrial de la nostra ciutat i també de la nostra comarca, on eren moltes les empreses que patien aquesta mancança i invertien importants sumes de diners per tenir una millor connectivitat. Eixa situació es va superar amb la inclusió de Gandia dins del  programa d’inversions de Telefónica.

Així, Sanchis ha agraït la bona relació amb l’Ajuntament i amb les associacions empresarials, tant AES, com els empresaris del polígon Benieto. En aquesta primera fase s’han cobert els polígons industrials i també a bona part del centre de la ciutat i un branc fins al Grau, on es continuarà en una segona fase juntament la zona industrial de El Real. Està previst que a partir de l’any que ve també arribe progressivament a tots els barris. La inversió aproximada ha estat de 3 milions d’euros. “A Gandia tenim una central de cobre i una de fibra. L’objectiu és tancar la primera, dotant de fibra tot el municipi. El desplegament de fibra, acompanyat d’infraestructura mòbil, millorarà la cobertura. Ara tenim 4 G, però en un futur no molt llunyà estarem parlant de 5 G”. I ha anunciat que, de manera urgent, s’hi actuarà en les zones amb problemes greus de cobertura: Molló de la Creu, Santa Marta, Ermita, Barranc Blanc, Montepino i Xauxa, afectant a més de 500 persones.

 

Dades bàsiques del desplegament de FTTH en Gandia

D’un total de 29.405 habitatges o unitats immobiliàries (uuii), s’hi ha cobert el 51,55 %, el que suposa un desplegament en residencial de 15.158 i un 30% de cobertura global si considerem també la segona vivenda.

Planta total de FTTH  instal·lada per Telefònica i en funcionamient: 1.949 llars, el que suposa un 12,86 %.

Polígon Benieto: 211 uuii desplegat en 2017.

Polígon Alcodar: 366 uuii desplegat en 2016.

Inversió aproximada de 3.000.000  €.

 

Fibra òptica als polígons industrials

A hores d’ara, ja han finalitzat els treballs de millora i modernització dels polígons industrials de la nostra ciutat (Alcodar i Benieto), dins del pla de millora de l’IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial), depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, amb una inversió d’un milió i mig d’euros, subvencionat al 100% per la Generalitat Valenciana.

I a esta modernització contribueix també la fibra òptica de Telefònica amb 3 milions d’euros. La fibra òptica als recintes industrials, una reivindicació del sector industrial des de fa anys, obri pas perquè noves empreses, també empreses tecnològiques, participen en el nostre progrés.

Per la seua banda, Izquierdo ha agraït la col·laboració de Telefònica amb l’Ajuntament en altres projectes pioners com les llançadores d’emprenedorisme. I ha destacat que la implantació de la fibra òptica al Centre Històric en aquesta primera fase és fonamental, “perquè coincideix amb l’eix comercial, administratiu, turístic o bancari més important. Pensem en la quantitat d’oficines i despatxos de professionals liberals en aquesta zona. Però el més importat és que això no acaba ací i continua creixent i anirà més enllà fins a cobrir el conjunt de la ciutat. El jove emprenedor sap que no es muntarà la seua oficina a una zona de la ciutat o polígon que no tinga fibra òptica, perquè és capital per a la seua empresa. Tant des del departament d’Innovació, com l’Ajuntament en general, estem oberts a col·laborar en iniciatives o projectes pilots que beneficien la nostra ciutat”, ha conclòs.

 “Mai abans s’hi havia produït una inversió tan gran en el teixit empresarial de Gandia. I això també s’ha dut a terme ara perquè Gandia torna a generar confiança i seguretat en les empreses, perquè este govern paga als seus proveïdors, perquè Gandia està demostrant que funciona. De fet, en són moltes les empreses que han escollit Gandia per instal·lar-se o per créixer en esta legislatura, la qual cosa demostra que Gandia torna a ser una ciutat d’oportunitats i que està creixent. Estic totalment convençuda que els nostres espais industrials, amb totes estes actuacions de modernització i millora es revitalitzaran i es convertiran en punts d’atracció per a noves mercantils. Es generarà riquesa i més llocs de treball”, ha assegurat Morant.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *