Gandia aprovarà el pròxim dilluns una baixada de l’IBI del 5%

Lorena Milvaques: “aquest govern té credibilitat i sap gestionar els diners…

La mesura compta amb el suport dels grups municipals del PSPV-PSOE, Més Gandia i Ciutadans i anul·la el “catastrazo” del Ministeri d’Hisenda

 L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques i l’edil de Ciutadans, Ciro Palmer, han comparegut en roda de premsa per informar a la ciutadania que el ple extraordinari convocat per dilluns que ve aprovarà amb els vots del PSPV-PSOE, Més Gandia i Ciutadans, una baixada de l’IBI del 5%. La mesura permetrà a la ciutadania veure reduït el rebut de l’impost, ja que el descens del 5% és superior als 4 punts que el Govern Central va imposar des de Madrid el passat 30 de desembre.

Lorena Milvaques ha reafirmat que “aquest govern té credibilitat i sap gestionar els diners de tots. Complim un altre compromís i en aquest cas és important. El Ministeri d’Economia ens va obligar a la pujada i ara vam presentar una proposta de baixada de l’IBI legal, creïble i factible. Des de fa molt estem treballant i volíem que la baixada fos molt més gran però una nova imposició del govern central del PP ens ho ha impedit. Hem de tornar a reconduir una mesura injusta del Govern Central amb tota la ciutadania de Gandia. Seguirem treballant perquè el 2019 puguem presentar una nova proposta de baixada d’impostos, aquesta és la fita que ens hem marcat i el nostre objectiu“.

Finalment la vicealcaldessa va demanar als membres del Partit Popular, “que es deixen d’hipocresia i cinisme. Compareixem amb papers per demostrar que la mesura és legal i que mai ens eixirem de la norma. Aquells que van incomplir les lleis sistemàticament no ens poden demanar que nosaltres ho fem. Si ells volen cometre il·legalitats o irregularitats eixint-se de la norma, que ho facen. Vam prometre legalitat i no ens apartarem d’aquest camí” “Han de deixar de mentir a la ciutadania i que es posen del seu costat per acompanyar-nos a visitar a Montoro perquè ens deixe seguir abaixant els impostos“.

Per la seua banda, Diana Morant ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i seguretat a la ciutadania afirmant que “les seues butxaques no notaran el catstrazo de Rajoy perquè com ja vam dir fa uns dies, prendrem mesures per evitar-ho i ho evitarem dilluns que ve”.

L’alcaldessa ha recordat que el ministre Montoro va decretar, el 30 de desembre, un increment dels valors dels immobles en aquells municipis sotmesos a un Pla d’Ajust i on no s’hagen revisat els valors des de 2003 com és el cas de Gandia. “D’aquesta manera el Ministeri d’Hisenda augmenta el cadastre i vol que pugem l’IBI un 4%; però, insistisc, no ho consentirem, perquè considerem que els ciutadans ja han fet prou esforços per a intentar tornar la normalitat econòmica en aquesta ciutat. El ciutadà no ha de pagar per les malifetes de l’anterior govern. I el ciutadà tampoc ha de pagar ara el catstrazo de Rajoy. Ja està ” va afirmar Morant que va explicar que “frenarem l’augment del cadastre del Ministeri del PP, amb una rebaixa del 5% de l’IBI (un 4% del cadastre més un 1%). D’aquesta manera, els gandians no només no patiran la pujada impositiva del PP, sinó que, a més, rebaixarem l’impost un 1% més. Tal com vam prometre, la baixada serà real, clara i transparent“.

Morant ha explicat que la mesura serà aprovada dilluns que ve perquè el govern té fins a l’1 de març per rebaixar el segment corresponent a l’IBI. “Demostrem una vegada més, que som un govern efectiu, solvent, amb capacitat de reacció, que aporta solucions als problemes i que és capaç de contrarestar la pujada d’impostos de Rajoy. I tot, malgrat els obstacles que ens posa el Ministeri reiteradament, per culpa de la desastrosa gestió econòmica del govern anterior, que no va ser capaç ni d’aprovar un sol pressupost legal en tota la legislatura. Estem farts i indignats amb la nova càrrega impositiva del PP, la tercera en els últims 6 anys. La primera, amb Torró; la segona, dues setmanes després d’entrar al govern i per imposició del Ministeri d’Hisenda, i la tercera, ara, amb el catstrazo de Rajoy. Estem farts que se’ns tracte malament. Per a nosaltres, Gandia és el primer i sempre defensarem els veïns i veïnes on faça falta“.

Durant la compareixença, s’ha explicat que la Junta de Govern del 27 de setembre de 2017, va aprovar una sol·licitud al Ministeri d’Hisenda perquè s’establiren mesures tendents a disminuir la pressió fiscal a mesura que millorava la situació econòmica de la ciutat a més de demanar a la FEMP la mediació amb el Ministeri perquè la mesura fos possible. Després d’aquesta notificació, es va mantenir una reunió amb representants del Ministeri d’Hisenda per reiterar la proposta i demostrar davant el Ministeri la possibilitat de rebaixar l’impost de l’IBI.

L’edil de Ciutadans, Ciro Palmer va voler deixar clar que “Estem en la línia de les mesures adoptades i seguirem disposats a seguir treballant per aconseguir en la mesura del possible i legal, la baixada no només d’aquest impost sinó d’altres també“. “El que no entenem és la demagògia del PP. No van ser capaços d’aprovar uns pressupostos amb majoria absoluta i els que van aprovar van ser il·legals. És una postura hipòcrita i cínica a més de demagògica“.

Finalment i pel que fa a les declaracions del PP, l’alcaldessa s’ha referit a la postura de l’edil Guillermo Barber. “El regidor dels pressupostos il·legals, no només no sabia fer o no volia fer uns pressupostos ajustats a la llei, sinó que, dins de la seua incompetència, ara tampoc sap o no vol saber que no es pot deixar sense efecte la pujada del 25% dels impostos, que ens va obligar a fer el Ministeri, del PP, perquè com ja ens va dir el mateix Beteta, ja es va acabar la festa a Gandia, reconeixent tot el balafiament del PP”. “La proposta del PP és irreal i impossible, perquè hi ha un Reial Decret que ho impedix. Si el PP vol que es abaixin els impostos que ens van obligar a pujar, que canvie la seua llei que ens impedix baixar-los“.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *