Lorena Milvaques: “No només tanquem IPG sinó que hem aconseguit reduir el deute de manera considerable”

– Gandia liquida definitivament IPG

– El govern de Gandia (PSPV – Més Gandia) i Ciutadans aconsegueixen el tancament definitiu de l’empresa pública després de la inscripció en el Registre Mercantil de la cessió d’actius i passius

– Durant la passada legislatura en IPG es van gastar 46 milions d’euros quan només estaven previstos en els pressupostos 11 milions

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant costat de la vicealcaldessa, Lorena Milvaques i l’edil de Ciudadanos, Ciro Palmer, han comparegut en roda de premsa aquest matí per anunciar el que han qualificat d’una de les notícies més importants d’aquesta legislatura. El dia de hui, l’empresa pública IPG està completament extingida després de la inscripció d’actius i passius en el Registre Mercantil.

Lorena Milvaques ha destacat que el govern, amb el suport de Ciutadans, “aconseguix complir una nova promesa i superar un repte difícil. Els esforços que demanem s’estan veient recompensats amb trellat i amb l’eliminació definitiva d’instruments perversos per gastar els diners de totes i tots els ciutadans en les seues festes“. “A pesar del PP hem complert amb el que vam dir i des d’ací assegurem que amb aquest govern no tornarà a aparéixer un ens que servisca per a generar deute“.

Milvaques ha explicat que s’han superat múltiples problemes i que la liquidació s’ha realitzat complint escrupolosament la legalitat vigent. “No només tanquem IPG sinó que hem aconseguit reduir el deute de manera considerable a més de pagar a tots els proveïdors als quals se’ls devia diners sense realitzar treu alguna. A partir de hui, la fiscalització de tots els euros d’aquest Ajuntament estarà en mans dels funcionaris municipals. És la millor carta de presentació dels tres grups polítics que hui estem representats ací: l’honestedat, la credibilitat i el bon fer en la gestió econòmica que ens reconduïx al camí que mai s’hauria d’haver abandonat“.

La màquina amb la qual els governants populars de l’anterior legislatura cremaven diners dels gandians, ja forma part del passat de la nostra ciutat” va declarar Diana Morant qui ha explicat que durant la passada legislatura en IPG es van gastar 46 milions d’euros quan només estaven previstos en els pressupostos 11 milions d’euros en els quatre anys. “Van quadruplicar la despesa prevista. Van deixar 17 milions d’euros de deute i van realitzar operacions de tresoreria i transferències de capital des de l’Ajuntament a l’empresa per valor de 19 milions“.

El tancament de l’empresa pública ha estat un repte de tots nosaltres, des de l’inici de la legislatura, que hem aconseguit. Un repte que s’inclou dins de tot el paquet de mesures que aquest govern, amb el suport responsable i incondicional de Ciutadans, ha posat en marxa amb transparència i honestedat, a fi de posar en ordre els comptes municipals“. “El PP mai ho podrà dir, atés que, encara que ho va prometre moltes vegades, mai va complir amb la seua paraula. I mai la va complir perquè, potser, a ells realment els interessava aprofitar-se d’aquesta Cova d’Alí Babà, que van pervertir tot el temps que van poder i que va ser, durant tota la legislatura passada, un focus d’opacitat, mala gestió i de generació de deute. El PP es va aprofitar de l’absència d’òrgans de control, va expulsar l’oposició dels consells d’administració per fer i desfer al seu gust“.

L’alcaldessa va repassar algunes de les iniciatives que es van dur a terme durant la passada legislatura mentre el PP gestionava l’empresa pública. Accions que van ser qualificades per la màxima autoritat municipal com “delirants i esperpèntiques”.

– El cas Tele 7, que està sent investigat per un jutge. (5 milions)

– L’Operació Cocoloco, que també està en els tribunals. (600.000 euros)

– L’Operació Aplauso, o compra de la galeria comercial amb bolera, amb la qual es van perdre 1,7 milions d’euros i que, si no hagués estat per l’actual govern, s’hagueren perdut 6,7 milions.

– El capítol dels pagarés sense fons per valor de 700.000 € que “van aparéixer” només arribar al govern

– Les desaparicions misterioses i els robatoris d’ordinadors amb dades de comptabilitat a l’empresa pública.

– Els més de 150 treballadors en nòmina dels que mai es va saber en molts casos quin treball feien en IPG

El PP ni volia ni sabia com liquidar IPG, ni va fer res per tancar-la. Pensaven que, com ells van ser incapaços, nosaltres també ho seríem. Tots recordarem les paraules de Víctor Soler al Ple en què anunciàvem que iniciàvem el procés per a la liquidació, dient que nosaltres no tancaríem IPG. Literalment va dir: “Ja els assegure jo a vostés que aquest Govern serà incapaç de tancar l’empresa pública”. Doncs ja està, senyor Soler, IPG està completament liquidada, desapareguda i extingida. Nosaltres no mentim a la ciutadania i sí que complim les nostres promeses” va finalitzar Morant no sense abans agrair la feina feta per l’equip de liquidadors de l’empresa pública format per Vicent Mascarell, Juan Vicente Santos, Carles Vendrell, Salvador Marí, Paco Pons i Emili Morant.

Des d’ara, l’Ajuntament assumix els béns que li queden a l’empresa pública, la trentena de treballadors i assumix, també, el deute que queda per pagar, uns 6 milions d’euros. Un deute que serà liquidada durant aquest any, ja que així està contemplat en els pressupostos.

Finalment, Ciro Palmer, va fer valdre que “nosaltres mai hem tingut a veure amb les herències rebudes. La nostra prioritat era el pagament als proveïdors. Vam voler posar un membre del nostre partit en el grup de liquidadors per col·laborar amb el tancament de l’empresa pública. Hem vingut ací per servir a la ciutadania i no per servir-nos d’ella. Vull agrair a tot l’equip liquidador i especialment a Salvador Marí el treball que han realitzat“.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *