Gandia homenatja Rosa Sanchis (mestra), Tere Garcia (primera dona Policia Local) i Carmen Argudo (pescadora) dins els actes del #8MarçGandia

Lorena Milvaques: “Fem una crida a la unitat de les dones el 8 de març i a secundar la vaga per tal de paralitzar la ciutat i denunciar la desigualtat que patim, demostrant que la societat no pot caminar sense nosaltres. Per això hi ha convocades 4 vagues: de cures, laboral, de consum i d’educació”.

El reconeixement a les 3 dones significatives de Gandia serà el 7 de març, a les 19 hores, a la Casa de la Marquesa i és un dels actes destacats de la programació presentada per l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia i que inclou xarrades, teatre, exposicions, cinema… En col·laboració amb col·lectius, entitats o altres departament del consistori.

– El 8 de març no hi haurà cap acte oficial, com a mostra de suport a la Vaga Internacional de Dones prevista per a eixe dia per tal de donar visibilitat, mitjançant l’aturada, a totes les faenes que realitzen les dones, les remunerades i les que no. A les 12 hi haurà una concentració a la plaça Major de col·lectius de dones, entitats, sindicats, moviments feministes, etc…

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada de la responsable tècnica del departament, Roser Pérez, ha presentat aquest matí la programació organitzada pel seu departament en col·laboració amb altres departaments, col·lectius, entitats, etc… per tal de commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

Així, s’hi ha previst xarrades, teatre, exposicions, cinema… Però un dels actes més destacats tindrà lloc el dia 7 de març, a les 19 hores, a la Casa de la Marquesa, i en el qual, per segon any, s’hi farà un reconeixement públic, un homenatge a tres dones significatives de Gandia i que han destacat també pel seu treball en pro de la igualtat en una societat en la qual predomina encara l’heteropatriarcat a molts àmbits i professions. En aquesta ocasió: Rosa Sanchis (mestra), Tere Garcia (primera dona agent de la Policia Local de Gandia) i Carmen Argudo (pescadora).

   Vaga Internacional de Dones

Una novetat d’enguany és que el dia 8 de Març, Dia internacional de la Dona, no hi haurà cap acte oficial programat i des de l’àrea d’Igualtat s’ha instat a les associacions i col·lectius de dones a que no organitzen res per a eixe dia per tal de secundar la Vaga Internacional de les Dones, que té com a objectiu visibilitzar, mitjançant la pràctica, totes les faenes que realitzen les dones. Tant les remunerades com les que no. A les 12 h hi haurà una concentració a la plaça Major de col·lectius de dones, entitats, moviments feministes, sindicats, etc…

“Fem una crida a la unitat de les dones el 8 de març. Volem paralitzar la ciutat i denunciar la desigualtat que patim les dones demostrant que la societat sense nosaltres no camina. Per això hi ha convocades quatre vagues: La vaga de cures, amb la qual volem fer patent que el sistema econòmic col·lapsaria sense el nostres treballs quotidians de cures. Uns treballs que estan invisibilitzats i desvaloritzats en un sistema que se sosté per l’apropiació que de fa de les cures que realitzem les dones, sense tindre en compte les nostres necessitats i projectes vitals. Vaga laboral: No realitzar treball assalariat en empreses, comerços, fàbriques, serveis públics de salut, educació ni cures. Vaga de consum: Aturar els mercats dels nostres barris i pobles. No hi haurà fruiteres, carnisseres, pescateres, no hi haurà consumidores. Volem aturar la ciutat. I, finalment, vaga a l’educació: Volem aturar col·legis, instituts i universitat perquè el sistema educatiu en totes les seues etapes és el principal espai de socialització en el qual es produeix i reprodueix l’actual sistema patriarcal, molt lluny de ser un espai on es creix en igualtat social”, ha declarat Milvaques, qui ha demanat a les regidores i funcionàries de l’Ajuntament que s’hi sumen.

Programació

21 de FEBRER – Xarrada

Caminant cap a la igualtat. La força de les associacions i els grups de dones”.

Ponent: Josepa Cucó, Catedràtica d’Antropologia Social de la Universitat de València

Lloc: Saló d’Actes de Casa de la Marquesa

Hora: 19h

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

 

23 de FEBRER al 24 de MARÇ – Exposició

Exposició de “813 Truffaut”.

Autora: Paula Bonet

Lloc: Sala Municipal d’Exposicions Coll Alas.

Horari: dilluns a dissabte, de 18 a 20.30 h.

Organitza: Departament de Cultura

Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

 27 i 28 de FEBRER – Jornades UPV

“La igualtat: un camí a recórrer junts”.

Ponents: Capitolina Díaz, Gissela Gracia , Ester Vidal i Maria Morales.

Lloc: CRAI and Conference Roms de la Universitat Politècnica de València, Gandia.

Hora: de 17 a 20h.

Organitza: Universitat Politècnica de València (Gandia)

Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

 28 de FEBRER – Xarrada

“Totes som iguals: menys límits i més igualtat”.

Lloc: Casa de la Marquesa

Horari: 10h a 12.30h.

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

Col·labora: Plena Inclusió Comunitat Valenciana.

3 de MARÇ al 22 d’ABRIL – Exposició

Exposició: L’esplendor del Ducat (1497-1511). Gandia en la regència de Maria Enríquez de Luna.

Lloc: Sala d’homes del Centre Museístic, Antic Hospital de Sant Marc

Inauguració: 19h

Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. Diumenges, de 10 a 14 h

Organitza: Departament de Cultura

Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

6 de MARÇ – Projecció Pel·lícula

Bar Bahar. Entre dos mundos” de Maysaloun Hamoud (2016).

Lloc: Teatre Serrano

Hora: 19h i 22.30h

Organitza: Departament de Cultura

Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

7 de MARÇ – Homenatge

Homenatge a 3 dones significatives de Gandia:

Rosa Sanchís, Tere Garcia, Carmen Argudo.

Lloc: Casa de la Marquesa

Hora: 19h.

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

7 de MARÇ – Visita teatralitzada

“Dones Borja i Ducat de Gandia”.

Lloc: Palau Ducal dels Borja de Gandia.

Hora: 19h i 20.30h (dues sessions).

Organitza: Departament de Cultura

Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

 11 de MARÇ – teatre

“La lluna cega”. Obra de la companyia de teatre Lletraferits & Comediants.

Preu: 3 euros.

Lloc: Teatre Serrano.

Hora: 18.30h

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

 

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *